Elon Musk pierde pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume în favoarea lui Bernard Arnault

08.12.2022, 13:10

Elon Musk, proprietarul Twitter și directorul general al Tesla, Elon Musk, și-a pierdut miercuri pentru scurt timp titlul de cea mai bogată persoană din lume în favoarea lui Bernard Arnault, potrivit Forbes. Averea netă a lui Musk s-a prăbușit de la vârful de aproximativ 320 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, când acțiunile Tesla au atins un maxim istoric de 414,50 dolari.

Averea lui Musk a coborât la 185,3 miliarde de dolari, situându-se imediat după averea personală de 185,4 miliarde de dolari a lui Arnault, directorul executiv al companiei mamă a brandului de lux Louis Vuitton, LVMH, și a familiei sale.

A fost pentru prima dată din septembrie 2021 când Musk a fost detronat de pe primul loc pe lista Forbes a miliardarilor în timp real, care este actualizată constant pe baza prețurilor acțiunilor, transmite dailymail.co.uk.

Cei doi miliardari se luptau pentru primul loc

După ce miercuri a căzut pentru scurt timp în spatele lui Arnault, Musk a revenit în frunte, iar cei doi miliardari se luptau pentru primul loc pe măsură ce se desfășura ziua de tranzacționare.

Aceasta urmează după o perioadă turbulentă pentru Musk, care a vândut o parte semnificativă din participațiile sale la Tesla pentru a finanța preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în urmă cu șase săptămâni.

Averea personală a lui Musk, 320 de miliarde de dolari

Averea personală a lui Musk este în mare parte legată de acțiunile Tesla, care au pierdut 57% din valoarea lor de la începutul anului.
Aceasta înseamnă că, cel puțin pe hârtie, averea netă a lui Musk s-a prăbușit de la vârful de aproximativ 320 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, când acțiunile Tesla au atins un maxim istoric de 414,50 dolari.

Între timp, producătorul de bunuri de lux LVMH a rezistat mult mai bine pieței bear.

Acțiunile companiei cu sediul la Paris au scăzut cu doar 9,7% de la începutul anului, depășind indicele de referință S&P 500.

Pe lângă Louis Vuitton, LVHM controlează aproximativ 60 de filiale care cuprind o serie de mărci prestigioase, printre care Christian Dior, Marc Jacobs, Sephora, Bulgari și Tiffany & Co.

Arnault, în vârstă de 73 de ani, este co-fondator, președinte și director executiv al LVMH. În comparație cu Musk, care face capul de afiș, el păstrează un profil scăzut.

Cu toate acestea, Arnault s-a numărat printre liderii de afaceri care au participat săptămâna trecută la primul dineu de stat la Casa Albă din administrația președintelui Joe Biden, primindu-l pe președintele francez Emmanuel Macron.

Între timp, Musk și-a văzut averea personală diminuându-se în fața vânzărilor dure de pe piață și a deciziei sale costisitoare de a cumpăra Twitter cu o primă mare.

Musk a plătit 54,20 dolari pentru companie, care se tranzacționa în jurul a 35 de dolari înainte de oferta sa de preluare din aprilie.

Deși Musk a încercat să iasă din acordul de fuziune semnat, amenințările Twitter de a acționa în instanță au reușit să îi forțeze mâna, iar el a plătit prețul convenit la încheierea contractului la sfârșitul lunii octombrie.

Mandatul lui Musk la conducerea Twitter a fost marcat de drame, după ce a concediat aproximativ jumătate din angajații companiei și a început să scurgă documente interne menite să prezinte negativ fosta conducere.

 

citește și...