Elon Musk lansează în spațiu bunătăți dulci pentru astronauți, inclusiv înghețată

29.11.2022, 20:01

Elon Musk lansează în spațiu bunătăți dulci pentru astronauți, inclusiv înghețată. Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost cu siguranță în spiritul Zilei Recunoștinței în weekend, după ce au mâncat diverse bunătăți dăruite de fondatorul SpaceX, Elon Musk.

Un pachet din partea lui Elon Musk a fost aruncat în spațiu cu numeroase bunătăți de Ziua Recunoștinței de care s-au bucurat astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

În cadrul celei mai recente lansări a lui Musk de la SpaceX, racheta Falcon 9 a companiei a lansat sâmbătă după-amiază (26 noiembrie) cea de-a 26-a misiune Dragon Commercial Resupply Services către ISS, transmite dailystar.co.uk.

Elon Musk lansează în spațiu bunătăți dulci pentru astronauți, inclusiv înghețată

Alături de bunătățile de sărbători, misiunea a transportat 3.500 kg de cercetare, materiale științifice, provizii pentru echipaj și hardware.

Printre aceste bunătăți se numărau înghețată, fasole verde, deserturi cu mere și merișoare, plăcintă de dovleac și bomboane de porumb.

Cercetătorii au cultivat “o varietate de frunze verzi”

Musk, care a fondat SpaceX în 2002 și care în prezent ocupă funcția de director executiv al acesteia, s-a postat pe Twitter pentru a sărbători lansarea în timpul weekend-ului de Ziua Recunoștinței.

Pe lângă faptul că se vor bucura de pachetul de îngrijire delicios, astronauții vor folosi semințe de roșii pitice care le-au fost trimise pentru unul dintre experimentele NASA.

Agenția spațială a declarat că cercetătorii au cultivat “o varietate de frunze verzi” după ce au testat creșterea plantelor pe stația spațială, concentrându-se acum pe roșii.

NASA a declarat: “O sursă continuă de hrană nutritivă este esențială pentru misiunile de explorare de lungă durată, iar dieta tipică a astronauților, preambalată, ar putea avea nevoie să fie completată cu alimente proaspete produse în spațiu.”

Se așteaptă ca gustul, mirosul, suculența și textura fructelor cultivate să fie evaluate de cercetători în diferite intervale ale experimentului.

Gioia Massa, cercetător științific în domeniul producției de culturi spațiale de la NASA și cercetător principal, a declarat pentru CNN: “Roșiile vor fi o nouă aventură pentru noi, cei din echipa de vegetarieni, încercând să ne dăm seama cum să menținem aceste plante însetate bine udate fără a le uda prea mult”.

Posibilitățile experimentului ar putea avea implicații uriașe pentru astronauți, NASA dezvăluind că acesta ar putea permite astronauților să “ofere capacități de diagnosticare” sau să testeze alimentele, apa și suprafața pentru orice contaminare, fie că se află în spațiu, fie că se află pe suprafața Lunii sau a planetei Marte.

 

citește și...