Elitele din Rusia îl pot “forța pe Putin să adoarmă și să nu se mai trezească niciodată”, spune un diplomat

10.12.2022, 14:45

Președintele rus Vladimir Putin ar putea fi răsturnat de unele dintre cele mai puternice personalități ale țării sale, dacă nu reușește să întoarcă o serie umilitoare de înfrângeri în invazia din Ucraina, spun experții. “Dacă înfrângerea sa în Ucraina este înțeleasă pe scară largă, cunoscută pe scară largă de populația generală și de elita sa, îl poate forța să se culce și să nu se mai trezească niciodată.”

Vladimir Putin ar putea fi ucis și răsturnat în urma unei lovituri de stat brutale dacă Rusia pierde războiul său zdruncinat împotriva Ucrainei, a avertizat un fost diplomat.

Președintele rus, care și-a văzut invazia sângeroasă a țării est-europene lovită de eșecuri jenante, inclusiv o prăbușire a moralului în rândul trupelor sale și lipsa de arme, se pare că se confruntă cu disensiuni la Kremlin, transmite dailystar.co.uk.

“Trebuie să fie privit de propriul popor ca un ratat”

Fostul politician rus Boris Bondarev l-a avertizat pe tiran că situația sa este atât de gravă încât elita țării sale l-ar putea “forța să se culce și să nu se mai trezească niciodată”.

El a declarat pentru MailOnline: “Cred că există șanse ca Putin să fie forțat să plece din funcție. Dar mai întâi trebuie să fie privit de propriul popor ca un ratat, ca cineva care a mințit și i-a făcut proști. Ei trebuie să-l vadă ca fiind slab, iar acest lucru se va întâmpla doar dacă va fi cu adevărat și pe scară largă învins în Ucraina.

Despotul rus ar putea lua în considerare folosirea armelor nucleare

“Dacă înfrângerea sa în Ucraina este înțeleasă pe scară largă, cunoscută pe scară largă de populația generală și de elita sa, îl poate forța să se culce și să nu se mai trezească niciodată.”

Expertul estimează că nu vor fi războinicii de la Kremlin cei care îl vor înlătura pe fostul om al KGB-ului – în schimb, va fi din cauza războiului care va duce la impopularitatea generalizată a lui Putin în rândul publicului rus.

Îngrijorător, Bondarev a adăugat că despotul ar putea lua în considerare folosirea armelor nucleare, pe măsură ce devine din ce în ce mai disperat să vadă câștiguri în război.

Dar nu doar pierderile umilitoare din Ucraina îl tulbură în prezent pe președintele rus, zvonurile privind deteriorarea sănătății sale adăugându-se la lista de îngrijorări.

Cu doar câteva zile în urmă, au apărut informații potrivit cărora Putin ar fi rămas cu răni după ce a făcut o cădere pe o scară în casa sa.

Scurgerile de pe Telegram, care citează surse din cadrul Kremlinului, au dezvăluit că acesta urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale de la un specialist în colon și rect din cauza accidentului, bărbatul în vârstă de 70 de ani fiind văzut ulterior mergând cu grijă pe treptele avionului său.

citește și...