Ea este bătrâna care încasează o pensie de 15 lei. Cum supraviețuiește de pe o zi pe alta

27.10.2020, 21:04
Ea este bătrâna care încasează o pensie de 15 lei. Cum supraviețuiește de pe o zi pe alta
Ea este bătrâna care încasează o pensie de 15 lei. Cum supraviețuiește de pe o zi pe alta

De nedescris! O femeie de 76 din județul Alba încasează o pensie de doar 15 lei. Tanti Fănica este numele ei și se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Wowbiz a relatat povestea tristă a femeii, rămasă văduvă în urmă cu mai mulți ani. Tanti Fănica locuiește în comuna Băcăinţi, judeţul Alba.

De când a ieșit la pensie, ea primește doar 15 lei. O nimica toată, în comparație cu alte pensii uriașe din România.

Bătrâna abia reușește să supraviețuiască

Bătrânica își duce veacul în cătunul Fântânele, la aproximativ 10 kilometri de centrul comunei cu doar 230 de locuitori. Ea a mărturisit că vara mai vede câte un vecin cu animalele prin zonă, însă iarna este singură cuc în vârf de munte.

De șapte ani este văduvă, nu are copii și nici nepoți. Soțul femeii avea o pensie de 30 de lei, așa că ea primește doar jumătate din această sumă, adică 15 lei. Din cauza accesului greu în zonă, poștașul nu ajunge la ea în fiecare lună, așa că este nevoită să se descurce cu ce are prin ogradă: câteva animale, o vacă, un cal și câteva găini.

Nu este singurul caz

Tanti Fănica nu este singura care primește o pensie atât de mică! O altă femeie din Mehedinți are un venit de urmaș de 3 lei. Elisaveta Stoican are 75 de ani și locuiește alături de fiul său, care nu are niciun venit.

‘Nu imi ajunge nici de paine pe saptamana, dar ce sa fac? Daca asa este legea. Sotul meu a lucrat pe la Baia Noua, dar putin a lucrat, ca venea vara aici ca sa facem casa. Aveam vite, copiii erau mici. Nu s-a interesat ca el a muncit cu varnita mult, a avut autorizatie, dar nu a cautat, nu a umblat sa-si faca pensie mai mare. Pensia asta a avut-o de la armata si de acolo a ramas cu 6 lei. Intai i-au dat cinci lei, pe urma i-au dat sase lei si daca el a murit eu am ramas cu 3 lei, pensie destula’, povestea bătrâna, pentru stirileprotv.

citește și...