Durere, tristețe și lacrimi, la înmormântarea poliţiştilor din Viniţa, ucişi de bombele ruşilor. Un oraş întreg a îngenuncheat în fața celor 9 sicrie

30.05.2022, 18:15

Viniţa își ia rămas bun de la soldații „KORD” care au murit în Zaporizhia, apărând Ucraina. Acest lucru a fost raportat de Vinnytsia OVA, relatează Ukrinform. Nouă poliţişti au fost înmormântaţi, după ce în urmă cu o săptămână u fost ucişi într-un bombardament al ruşilor care a avut loc în Zaporojie. „Acest nenorocit Putin… A venit pe pământul nostru să ne distrugă”.

În Viniţa, întreaga comunitate a petrecut ultima călătorie a nouă luptători ai unității speciale „KORD”. O unitate specială de elită a efectuat o misiune de luptă în sudul Ucrainei, ca parte a Regimentului Safari. Pe 29 mai, zeci de mii de oameni, polițiști, lideri regionali și orașe au venit să-și ia rămas bun de la eroi și să se roage împreună. Și-au dat viața pentru viața ucrainenilor.

Cel puțin o mie de cetățeni, inclusiv polițiști și militari, au creat un „culoar viu” doar de la gară până la Requiem. De-a lungul „coridorului” de pe trotuare oamenii puneau lămpi, iar drumul era luminat cu flori – garoafe roșii. În general, cetățenii au creat un „coridor viu” de la Autostrada Nemyriv la „Requiem” pe strada Batozka, scrie publicaţia Vinnitsa.

Oamenii au îngenuncheat

Unii oameni au luat steaguri ucrainene cu ei pentru a-și lua rămas bun de la „KORD”.

Când s-a apropiat o mașină cu soldați morți, oamenii au îngenuncheat. Au plâns. Unii oameni au spus despre ei înșiși: „Slavă veșnică!”, „Eroii nu mor!”

”Băieții noștri au plecat să apere țara și să lupte pentru libertate”

Poliţiştii se aflau în timpul unei misiuni în momentul în care s-a produs tragedia, fiind parte a Regimentului Safari. Sâmbătă, zeci de mii de oameni au venit să îşi ia rămas bun de la ceile nouă victime. Printre ei s-au aflat şi poliţişti, dar şi lideri regionali.

Cel mai tânăr dintre cei ucişi avea doar 29 de ani, iar cel mai în vârstă, 41. Toţi erau căsătoriţi şi aveau copii acasă.

Şeful Poliției din regiunea Vinița a declarat pentru presa ucraineană că:„Știu sigur că sunt eroi pentru noi pentru totdeauna. Trăim vremuri groaznice de război și în fiecare zi, apărându-ne statul de invadatorii ruși, oamenii noștri cei mai buni mor. Din primele zile de război, băieții noștri au plecat să apere țara și să lupte pentru libertate. Îi cunoșteam pe toți personal. Condoleanțe părinților care au crescut fii, soți, copii, și prieteni demni”.

Primarul oraşului a avut un mesaj de condoleanţe, de asemenea.

„Acest nenorocit Putin… Această hoardă  a venit pe pământul nostru să ne distrugă. Și ne-au apărat împreună cu alți frați care au murit și ei alături de aceștia. Au făcut totul pentru a împiedica inamicii să se apropie de casa noastră. Am redenumit una dintre străzi în cinstea Eroilor Poliției, pentru ca aceștia să fie amintiți pentru totdeauna”, a spus Serghei Morgunov, primarul din Vinița.

citește și...