“Dumnezeu te-a pus la putere”. Liderul ortodox rus îi transmite un mesaj lui Putin la împlinirea a 70 de ani

07.10.2022, 17:47

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, a declarat vineri că domnia lui Vladimir Putin asupra Rusiei a fost mandatată de Dumnezeu, felicitându-l pe șeful Kremlinului cu ocazia împlinirii a 70 de ani. “Ați câștigat reputația unui lider național devotat în mod dezinteresat Patriei, iubind sincer Patria și oferindu-i toată puterea sa”, a spus patriarhul.

“Dumnezeu v-a pus la putere pentru ca dumneavoastră să puteți îndeplini un serviciu de o importanță deosebită și de mare responsabilitate pentru soarta țării și a oamenilor încredințați în grija dumneavoastră”, a spus patriarhul, alăturându-se unui cor de oficiali ruși care l-au felicitat pe Putin.

Patriarhul l-a lăudat pe Putin pentru “transformarea imaginii Rusiei, consolidarea suveranității și a capacității sale de apărare, protejarea intereselor sale naționale”, scrie meduza.io.

Patriarhul, apel la credincioșii

Kirill i-a urat “sănătate și o viață lungă” președintelui rus, care se află la putere de mai bine de 20 de ani.

De asemenea, el a făcut apel la credincioșii din întreaga țară să se roage pentru sănătatea lui Putin.

Kirill a cerut ca o „rugă specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” să fie ținută în bisericile din toată țara, urându-i „viață lungă” lui Putin. Patriarhia Moscovei a publicat, de asemenea, linii directoare oficiale pentru clerul ortodox, cu cuvintele exacte pentru rugăciunile care să fie incluse în slujbele din bisericii.

Kirill i-a urat liderului rus să aibă  “putere neclintită”

“Ați câștigat reputația unui lider național devotat în mod dezinteresat Patriei, iubind sincer Patria și oferindu-i toată puterea sa”, a spus patriarhul.

Kirill i-a urat, de asemenea, “putere neclintită și asistență abundentă din partea lui Dumnezeu”.

Lider al Bisericii Ortodoxe Ruse din 2009, Kirill a fost un susținător vocal al operațiunii militare din Ucraina.

El are legături strânse cu guvernul lui Putin, susținând valorile conservatoare în detrimentul liberalismului occidental.

Patriarhul Kirill al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

citește și...