Dulceață picantă de ardei iute. Rețetă de casă

09.09.2022, 17:30

Această dulceață este grozavă pe porumb la grătar cu queso fresco, servită peste brie cald cu pâine crocantă sau adăugată la un platou de carne și brânză. Ardeii diferiți vor avea ca rezultat arome diferite, așa că alegeți preferatul dvs. sau încercați câteva stiluri. Ardeii roșii, galbeni sau portocalii nu numai că vor face dulceața strălucitoare și vibrantă, ci și puțin dulce, în timp ce ardeii iuți roșii sau verzi nu oferă decât condimente. Adăugați doar 1 sau 2 linguri de semințe de ardei iute pentru a o păstra blândă; adăugați-le pe toate pentru o tartinabilă înflăcărată.

Fie că este ușoară, medie sau iute, o dulceață picantă de ardei iute vă va valorifica la maximum ardeii dumneavoastră favoriți de acasă.

Ingrediente:
1 kilogram de ardei, fără semințe și tăiați în cubulețe de 1/4 de inch
2 căței de usturoi, rași fin sau tocați mărunt
3/4 cană de zahăr granulat
3/4 cană de oțet alb distilat

Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, adăugați ardeii, usturoiul, zahărul și oțetul.
Se aduce la fierbere la foc mediu și apoi se fierbe timp de 20-25 de minute (15-20 de minute pentru ardei iuți) sau până când trei sferturi din el este redus, s-a îngroșat ușor și cea mai mare parte a lichidului pare siropos. Se amestecă des. Se va mai îngroșa pe măsură ce se răcește.
Se lasă să se răcească complet înainte de a se turna într-un recipient etanș. Se va păstra în frigider timp de 2 până la 3 săptămâni.

citește și...