5 rețete tradiționale maghiare. De la supă ungurească de ciuperci la tocăniță de legume ungurească

12.08.2022, 17:24

Dacă sunteți în căutarea unor rețete maghiare autentice pe care să le încercați acasă, ați ajuns la locul potrivit!

Întotdeauna este distractiv să urmărești prin aceste rânduri pentru a vedea anumite ingrediente care sunt populare în diferite țări.

Aceste rețete minunate sunt super gustoase.

1. Supă ungurească de ciuperci

Această supă este groasă, caldă și super satisfăcătoare.

Prin călirea cepei, usturoiului și ciupercilor în unt, veți elibera atât de multă aromă grozavă care nu are unde să se ducă decât în supă. Pentru a obține acea bază fabulos de bogată, este esențial să lași făina și untul din roux să se gătească până când devine un minunat maro auriu.

Acest lucru vă va oferi un bulion atât de profund odată ce adăugați laptele, sosul de soia, paprika și mărarul.

 

2. Rețetă ungurească de pui Paprikash

Culoarea acestui fel de mâncare te-ar putea face să crezi că este încărcat cu roșii, dar este vorba de acel paprika unguresc care dă viață umilei coapse de pui.

Va trebui să rumeniți puiul înainte de a-l lăsa să fiarbă la foc mic.

Sosul este un amestec rapid de smântână, lapte și făină, care se îngroașă chiar în tigaie.

 

 

3. Gulaș tradițional unguresc (Gulyás)

Dacă aveți de gând să încercați gulaș, ar trebui să fie această rețetă. Este mâncarea națională maghiară, până la urmă!

Poate părea nimic mai mult decât o tocană, dar este atât de plină de savoare și reprezintă o schimbare inedită față de vechea și plictisitoarea roșie sau pui cu tăiței.

Ingredientele sunt frugale și sățioase, folosind ardei, ceapă, morcovi și carne de vită tăiată în cubulețe. Din nou, paprika ungurească este cheia succesului acestei supe.

 

4. Brânză de vaci ungurească pentru tartine (Körözött)

Veți vedea această brânză de vaci tartinabilă servită peste tot în Ungaria, existând mai multe versiuni diferite.

Unii preferă să folosească un amestec de brânză de vacă și de oaie, în timp ce alții preferă una în detrimentul celeilalte.

Semințele de chimen au un gust atât de complex și vor adăuga totul, de la note de citrice și piper până la o nuanță de anason.

Dacă nu sunteți un mare fan al semințelor de chimen, le puteți înlocui cu ușurință cu semințe de muștar.

5. Cârnați Leczo / Lecso (tocăniță de legume ungurească)

Bulionul pentru această rețetă este un lucru atât de simplu, făcut din sucurile legumelor, garantând arome proaspete.

Totul este potențat prin adăugarea de cârnați afumați și este gata în doar o oră.

 

citește și...