Doliu în lumea sportului românesc. Legendarul handbalist român, Petre Ivănescu, a murit

02.04.2022, 11:36
Doliu în lumea sportului românesc. Legendarul handbalist român, Petre Ivănescu, a murit

Antrenorul Petre Ivănescu a murit la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. “Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!”

CS Dinamo a anunțat că fostul handbalist Petre Ivănescu, s-a stins astăzi din viață în orașul Essen, unde a activat ca antrenor.

“Veste tristă primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!”

Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generaţii de handbal

Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7.

CS Dinamo București amintește că Ivănescu a fost dublu campion mondial cu naționala României, în 1961 și 1964. De asemenea, el a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.

Petre Ivănescu era stabilit în Germania

De mai bine de 40 de ani, Petre Ivănescu era stabilit în Germania, unde a antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani. Printre altele, el a câștigat titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen în 1986.

“De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986). În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – ‘Am vrut să ating Stele’ -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc”, au precizat cei de la Dinamo.

Sportivul și-a lansat autobiografia

În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CS Dinamo pe pagina sa de Facebook.

citește și...