Noi date despre decesul lui Kobe Bryant! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu aeronava în care se afla starul NBA

10.02.2021, 13:19
Noi date despre decesul lui Kobe Bryant! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu aeronava în care se afla starul NBA
foto: profimedia

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a decedat la finalul lunii ianuarie 2020, după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbușit în orașul Calabasas din California.

Vedeta NBA nu era singur în aeronavă, ci alături de alte opt persoane, printre care și una dintre fiicele sale, Gianna. În urma impactului, nimeni nu a supraviețuit. La un an de la tragedie, anchetorii au venit cu noi detalii despre accidentul în care și-a pierdut viața starul NBA.

Noi detalii despre moartea lui Kobe Bryant

Conform publicației The Guardian, anchetatorii l-au găsit vinovat pe pilotul elicopterului, care ar fi comis o greșeală importantă zburând prin ceață și norii groși, ceea ce l-a făcut să se dezorienteze, chiar înainte ca aeronava să se prăbușească.

Pilotul Ara Zobayan a devenit dezorientat spaţial în norii groşi, o afecţiune care li se poate întâmpla piloţilor în condiţii de vizibilitate redusă.

Drept urmare, acesta a urcat brusc elicopterul și aproape că a intrat în nori când elicopterul Sikorsky S-76 a început să coboare rapid și s-a prăbușit în dealurile din sudul Californiei

Cu doar câteva minute înainte de producerea accidentului, pilotul a raportat către turnul de control că vizibilitatea este bună, că elicopterul urcă şi că aproape a trecut de plafonul de nori.

Accidentul a fost produs din vina pilotului

Din păcate, turnul a pierdut legătura cu aparatul de zbor în care se afla Kobe Bryant. La aeronavă nu au fost descoperite semne de defecţiune mecanică.

Kobe Bryant a fost identificat pe baza amprentelor. El avea tatuaje pe umăr și braț cu numele soției și ale fiicelor sale. Trupul lui neînsuflețit a fost descoperit în noroi, lângă epava elicopterului, iar trupul fiicei sale Giana într-o groapă, în partea opusă.

În afara pilotului Ara Zobayan, a lui Kobe Bryant şi a fiicei fostului baschetablist, Gianna, în aparat se mai aflau John Altobelli, antrenor al echipei de baseball Orange Coast College, soţia lui, Keri, fiica lor, Alyssa, care juca la aceeaşi echipă de baschet cu Gianna, Payton Chester, o altă jucătoare de baschet, împreună cu mama ei, Sarah Chester, şi Christina Mauser, antrenoare de baschet feminin.

citește și...