Discursul șocant al Părintelui Calistrat, după ce a fost acuzat că a lovit o femeie: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?”

10.11.2022, 21:57
Discursul șocant al Părintelui Calistrat, după ce a fost acuzat că a lovit o femeie: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?”
Discursul șocant al Părintelui Calistrat, după ce a fost acuzat că a lovit o femeie: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?”

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, se află în mijlocul unui scandal de proporții, după ce a fost acuzat că a lovit o femeie la mănăstire. Duhovnicul a fost filmat în timp ce lovea o enoriașă în curtea bisericii chiar după slujbă. După ce imaginile au fost făcute publice, preotul a reacționat. Cum se apără? 

Părintele Calistrat Chifan este acuzat că ar fi bătut o femeie în curtea mănăstirii Vlădiceni, acolo unde slujește. Scenele violente au avut loc în urmă cu câteva zile, iar femeia a depus plângere la poliție pentru agresiunile în cauză. Conform clipului video, duhovnicul a ieșit din lăcașul de cult și a lovit-o peste față pe femeia care s-a dezechilibrat și a căzut.

Preotul Calistrat Chifan, acuzat că a lovit o femeie

„Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie.

Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică. Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Mi-e jenă de ele, că sunt două femei cu probleme de comportament… Dumnezeu să le lumineze!”, a declarat acesta pentru bzi.ro.

După incidentul cu pricina, preotul avea programată o emisiune televizată pentru o publicație locală din Iași. Între timp, el a aflat că femeia pe care a lovit-o în curtea bisericii a depus plângere la Poliție. Într-un discurs șocant, preotul Calistrat Chifan a făcut acuzații grave la adresa femeii lovite, dar și a surorii acesteia.

foto: captură video

Cum se apără acesta

El a susținut că este nevinovat și că cele două ar suferi de „deviații de comportament”. Mai mult de atât, preotul a mărturisit că femeia agresată a încercat în repetate rânduri să-l seducă.

„Sunt două copile nemăritate, care zic eu, părerea mea și o susțin, nu sunt doctor, dar cred că au deviații de comportament sau puțină isterie, cum spunem noi în termeni populari”, a spus preotul Calistrat în emisiunea respectivă.

„Întrebau oameni din parcare dacă sunt bolnav sau sănătos, că sunt inabordabil; eu le-am spus în față că călugării nu se însoară, nu se mărită, nu fac copii, nu montează femei și nu au atitudini bărbătești: «înțelegeți, e plin orașul de bărbați!» Au zis că mă dau în judecată că le-am stricat imaginea, că una dintre fete am impresia că e magistru la tribunal”, a mai spus pr. Calistrat Chifan.

„Eu le-am interzis, cât stau eu în paraclis și spovedesc, să mai stea acolo, așa că s-au mutat la alți preoți. A chemat starețul un polițist odată și le-a spus «băi fetelor, intrați în ogradă, mergeți la cimitir, pomeniți-o pe mama, dar nu mai deranjați obștea și călugării». Dar ele au început să agațe femeile din biserică. Le spuneam la oameni, «lasă-le mă că sunt bolnave, tu nu te uiți la ele cum arată»”, a mai spus preotul.

citește și...