Un preot rus a fost ucis pe front, după un atac cu HIMARS. Protopopul a încurajat femeile să aibă mai mulți copii

07.11.2022, 13:00

Arhiereul militar rus Mihail Vasiliev, care a lucrat ca rector al Bisericii Sfântul Ilie Muromets și Sfântul Mare Mucenic Barbara din Vlasikha, regiunea Moscova, murit din cauza rănilor suferite într-o explozie produsă de un lansator de rachete HIMARS furnizat de SUA.

Arhiereul militar rus se afla în luptă într-o zonă neconfirmată din Ucraina când a suferit răni  în urma unei explozii HIMARS și a murit.

Trupele aeropurtate ale Gărzii 76 Pskov ZOV din Rusia au scris pe rețelele de socializare: “Astăzi, 6 noiembrie 2022, arhidiaconul Mihail Vladimirovici Vasiliev, care se afla în poziții de luptă printre parașutiștii noștri, a fost rănit și a murit în urma unei explozii de șrapnel HIMARS la trei metri de el, transmite pravda.com.ua.

Preotul rus a încurajat femeile să aibă mai mulți copii

“Fostul rector al Bisericii Trupelor Aeropurtate din Sokolniki a slujit din 2017 ca rector al Bisericii Sfântul Ilie Muromets și Sfântul Mare Mucenic Barbara din Vlasikha, regiunea Moscova”.

Preotul rus a încurajat femeile să aibă mai mulți copii, astfel încât să nu mai fie așa supărate când își trimit fiii pe front în Ucraina.

“A fost chemat de Dumnezeul său pentru a da explicații”

Vestea morții sale s-a răspândit prin intermediul rețelelor de socializare și a fost comentată de conturile de socializare ucrainene.

O persoană a scris: “A fost chemat de Dumnezeul său pentru a da explicații pentru toate relele pe care le-a făcut”.

Vestea vine după ce o rectoră pro-rusă de la o universitate din Kherson, în Ucraina, a fost grav rănită în urma unei explozii la locuința sa.

Luni, 12 septembrie, au circulat informații potrivit cărora Tetyana Tomilina, rectorul unei universități locale de stat din Kherson, a fost grav rănită după ce un dispozitiv exploziv a explodat în clădirea în care locuiește. Rectorul pro-rus a sărit în aer într-o explozie la intrarea în clădirea din Kherson, între etajele doi și trei.

Se crede că Tomilina locuia într-un apartament de la etajul al treilea.

Mass-media ucrainene au declarat la momentul respectiv că explozia a lăsat-o pe Tomilina în stare critică și a ucis o altă persoană.

Este al treilea preot ucis pe front de la începutul invaziei. Biserica a fost un puternic susținător vocal al războiul din Ucraina.

Postul media rusesc controlat de stat RIA Novosti a raportat că forțele armate ucrainene au tras cu un sistem HIMARS asupra centralei hidroelectrice Kakhovka.

Înainte de aceasta, Ucraina a ironizat Rusia pentru că nu a reușit să distrugă niciunul dintre sistemele HIMARS ale țării de la invazia din februarie.

 

 

citește și...