Dezvăluirile gimnastei Larisa Iordache. ”Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare”

17.09.2021, 16:42
Dezvăluirile gimnastei Larisa Iordache. ”Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare”
Dezvăluirile gimnastei Larisa Iordache. ”Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare”

Gimnasta de performanță Larisa Iordache, în vârstă de 25 de ani, a făcut mărturisiri în cadrul unui interviu. Sportiva, medaliată olimpică, mondială și europeană, a dezvăluit că a vrut să renunțe definitiv las gimnastică pe vremea când avea 15 ani. De asemena, ea a vorbit și despre experiențele prin care a trecut.

Larisa Iordache este una dintre cele mai titrate gimnaste din România și din lume. are în palmares numeroase medalii căștigate în marile competiții internaționale.  Larisa Iordache a participat la Olimpiada de la Tokyo. În urma unei accidentări, sportiva nu a mai putut participa în finala de la bârnă. Campioana a mărturisit, într-un interviu pentru revista Viva, că a vrut să renunțe definitiv la gimnastica de performanță pe vremea ccând avea 15 ani. Părinții săi au fost cei care au determinat-o să renunțe la decizie.

”La vârsta de 15 ani am vrut să renunț cu adevărat. Mi-am dorit să devin o adolescentă normală, însă am renunțat la această idee în momentul în care părinții mei mi-au prezentat cu adevărat realitatea din afara gimnasticii. Și după accidentarea de la tendonul ahilean am avut momente cât se poate de grele, efectiv eram căzută psihic, pentru că îmi doream și simțeam că vreau să mă reîntorc în gimnastică, dar nu găseam momentul oportun. A fost o perioadă din viața mea din care am învățat MULTE lucruri”, a declarat Larisa Iordache.

Dezvăluirile gimnastei Larisa Iordache. ”În sportul de performanță există două bariere”

Larisa Iordache a vorbit și despre momentele grele din viața unei gimnaste. ”În sportul de performanță, din punctul meu de vedere, există două bariere: una în care psihic ești optimist și vrei să faci fiecare exercițiu foarte bine, însă fizicul nu te lasă și îți creează probleme, iar a doua, aceea în care fizic ești capabil, însă psihic nu vezi nicio scăpare, nu crezi că vei reuși sau pur și simplu ești dezorientat”, a spus sportiva.

”Toată lumea știe că am avut probleme din punct de vedere fizic, probleme ce mă urmăresc de când eram micuță, dar psihic pot spune că am aflat ce înseamnă cu adevărat și cât de important este să fii focusat pe ceea ce vrei să faci. Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare și nu m-au lăsat să fiu eu 100% , dar cu ajutorul antrenorilor mei, doamna Lulu și domnul Cristi Moldovan, am reușit să mă concentrez în momentele-cheie din cariera mea”, a adăugat aceasta.

citește și...