Mărturia șocantă a soției medicului-erou de la spitalul din Piatra Neamț. În ce stare se află Cătălin Denciu

15.11.2020, 17:47
Mărturia șocantă a soției medicului-erou de la spitalul din Piatra Neamț. În ce stare se află Cătălin Denciu
Mărturia șocantă a soției medicului-erou de la spitalul din Piatra Neamț

Soția medicului-erou, Cătălin Denciu, a făcut primele declarațiile despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu.

Bărbatul de 42 de ani a suferit arsuri grave, după ce a încercat să își salveze pacienții intubați pe secția ATI. Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, 14 noiembrie, în salonul unde erau tratați pacienții infectați cu COVID-19.

Doctorul Cătălin Denciu a scos pacienții din salonul alăturat celui care ardea, ajutat de alti 3 colegi, chirurgul Pavel Borș și două asistente.

Soția lui Cătălin Denciu, primele declarații despre starea de sănătate a acestuia

S-a întors în salonul în care izbucnise prima dată incendiul, încercând să îi salveze și pe cei aflați în stare critică, conectaţi la aparatele de oxigen. Din păcate, 10 persoane infectate cu coronavirus au murit.

Soția lui Cătălin Denciu a reușit să ia legătura cu acesta și se simte bine, însă a rămas marcat de ce a putut să vadă în salonul în care era de gardă.

Alina Claudia Denciu a afirmat că soțul ei a stat de vorbă cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în aeronava care l-a transportat de la Iași spre București. Femeia a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre drama prin care a trecut soțul ei.

Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu

‘Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: “Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo’, a povestit soția medicului erou pentru Observator.
citește și...