Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, după ce a ajuns la spitalul din Belgia

16.11.2020, 21:04
Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, după ce a ajuns la spitalul din Belgia
Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, după ce a ajuns la spitalul din Belgia

Medicul de gardă Cătălin Denciu a ajuns la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri grave în timpul incendiului produs la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. 

Incidentul s-a produs în timp ce Cătălin Denciu îi administra tratamentul unui pacient infectat cu COVID-19. Din primele informații, injectomatul pe care Denciu îl folosea ar fi făcut scurtcircuit, iar bărbatul a fost cuprins de flăcări în doar câteva secunde.

Cătălin Denciu a încercat să își salveze pacienții

În urma evaluării făcute duminică dimineața (15 noiembrie) la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului.

‘El primele intervenții le-a suferit la Floreasca. S-a făcut și o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamț evaluarea era de 40% arsuri de 1,2,3 și 4, la Floreasca evaluarea era de 70-75% arsuri de gradul 2 și 3’, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce a fost transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, medicii belgieni au luat legătura cu soția lui Cătălin Denciu. Se pare că starea acestuia este în continuare gravă, după cum a anunțat Nelu Tătaru într-un comunicat, scrie DIGI24. 

‘​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie’, a precizat Ministerul Sănătății.

 

 

citește și...