Detalii din cariera lui chef Florin Dumitrescu. ”A fost greu să suport botezul din bucătărie”

06.08.2020, 10:14
Detalii din cariera lui chef Florin Dumitrescu. ”A fost greu să suport botezul din bucătărie”
Detalii din cariera lui chef Florin Dumitrescu. ”A fost greu să suport botezul din bucătărie”

Chef Florin Dumitrescu a oferit detalii legate de cariera sa și despre momentele dificile prin care a trecut în bucătărie de-a lungul anilor.

Chef Florin Dumitrescu este astăzi foarte cunoscut în domeniul bucătăriei. Juratul de la emisiunea ”Chefi la cuțite” a mărturisit însă că a avut parte de momente dificile la începutul carierei, ba chiar i-a trecut prin minte să renunțe.

”Din fericire pentru mine, am știut cum să depășesc aceste momente de început de carieră datorită disciplinei învățate din sportul de performanță. De multe ori am vrut să renunț, dar tot așa mă ambiționam să continui pentru că, dacă tragi din greu, la un moment dat vei reuși să obții ce ți-ai propus.

Aveam momente când eram puști, 15 ani-16 ani, când îmi părea rău pentru drumul pe care l-am ales, plângeam chiar sau mă enervam foarte ușor, căutăm ajutor, cumva, de la colegii care reușeau să înțeleagă prin ce trec și, de multe ori, primeam câte un sfat bun, discutam cu părinții (ei îmi spuneau că pot să renunț oricând dacă simt că asta nu este ceea ce mai doresc să fac), dar mă ambiționam și mă întorceam la bucătărie, cu mai mult curaj și foame de succes.

A fost greu să suport ”botezul” din bucătărie, dar cred că fără asta nu aș fi ajuns niciodată aici, unde sunt acum”, a povestit chef Florin Dumitrescu pentru revista Viva.

”Bucătăria mi s-a părut cea mai viabilă opțiune”

Chef Florin Dumitrescu a afirmat că încă de când era adolescent bucătăria i s-a părut o opțiune foarte bună pentru el.

”Întotdeauna am fost un tip destul de matur pentru vârsta mea. Am ales bucătăria doar din simplul motiv pentru că era singura opțiune pentru o carieră lungă, până la 90 de ani. Când eram mic și mă gândeam serios la viitorul meu, cântăream ce ar fi mai bine de făcut în viață, pentru toată viața, bucătăria mi s-a părut cea mai viabilă opțiune.

De gătit profesionist, într-un fel sau altul, poți să o faci până foarte târziu, iar salariile cresc odată cu experiența. Din momentul în care nu mai tragi fizic de tigăi și oale, poți să formezi bucătari pentru o școală sau să coordonezi o echipă într-un hotel sau restaurant, care să îți continue rețetele cu sfințenie… Sunt multe opțiuni pentru un bucătar”, a mai declarat acesta.

citește și...