Despotul Putin nu va opri războiul din Ucraina până când un milion dintre oamenii săi nu vor fi morți, avertizează experții

23.12.2022, 13:15

Pierderile rusești în Ucraina au depășit astăzi (joi, 22 decembrie) cifra de 100.000, iar experții au avertizat că este puțin probabil să fie ultima bornă sumbră, deoarece lui Putin “nu-i pasă dacă un milion de ruși mor. “Prețul vieții în Rusia este foarte scăzut din punct de vedere istoric. Importanța sa pentru Rusia este adesea subliniată pe baza dimensiunii sacrificiului făcut de națiunea rusă”.

Vladimir Putin ar permite cu plăcere ca un milion dintre oamenii săi să moară în Ucraina, a avertizat un expert.

Ziua de astăzi (joi, 22 decembrie) a marcat o piatră de hotar sfâșietoare în “operațiunea militară specială” a despotului, întrucât numărul soldaților ruși uciși a depășit 100.000, transmite dailystar.co.uk.

Rusia a pierdut în medie 332 de soldați pe zi

Potrivit armatei ucrainene, Putin a pierdut acum 100.400 de oameni, precum și aproape 6.000 de vehicule blindate pentru trupe, peste 3.000 de tancuri, 283 de avioane și 267 de elicoptere.

Dacă estimările ucrainenilor sunt corecte, ar însemna că Rusia a pierdut în medie 332 de soldați pe zi de când Putin a trimis pentru prima dată tancuri peste graniță, în februarie.

“Conducerii nu-i pasă dacă un milion de ruși mor”

Eșecul uluitor a fost agravat de mobilizarea de către Putin a aproximativ 300.000 de rezerviști, dintre care mulți au fost trimiși de urgență pe linia frontului fără o pregătire sau echipament adecvat.

Chiar și înainte de asta, ofițerii ruși făceau apel la ajutorul prizonierilor, promițând o grațiere pentru crimele lor în schimbul luptei în Ucraina.

Potrivit Olgăi Lautman, expertă în Rusia cu sediul în SUA de la Center for European Policy Analysis, este puțin probabil ca Putin să se gândească de două ori înainte de a continua să trimită în mod neglijent oameni care să își întâlnească creatorul.

Ea a declarat pentru The Sun: “Conducerii nu-i pasă dacă un milion de ruși mor. Uitați-vă la comemorarea celui de-al Doilea Război Mondial, ei sunt mândri de faptul că s-au sacrificat atâtea milioane de ruși”.

Expertul în Rusia Yuri Felshtinsky, care a scris “Blowing up Russia” împreună cu disidentul rus Alexander Litvinenko, a fost de acord.

El a declarat: “Prețul vieții în Rusia este foarte scăzut din punct de vedere istoric. Importanța sa pentru Rusia este adesea subliniată pe baza dimensiunii sacrificiului făcut de națiunea rusă”.

Când Putin a anunțat mobilizarea sa în septembrie, au existat rapoarte conform cărora numărul de 300.000 ar putea ajunge mult mai aproape de un milion.

La începutul acestei luni, Ronald Fricker, profesor de statistică la Virginia Tech, a comparat pierderile uluitoare cu cele suferite de forțele americane în Vietnam.

El a declarat pentru Newsweek: “În ceea ce privește numărul de morți din perspectiva Rusiei, o comparație este efectul pe care l-a avut războiul din Vietnam asupra Statelor Unite. În acel conflict, puțin peste 58.000 de membri ai serviciilor americane au murit, cei mai mulți dintre ei pe parcursul a aproximativ un deceniu. Pentru aceia dintre noi care sunt suficient de bătrâni pentru a-și aminti, acel război a provocat un impact substanțial asupra societății.

De asemenea, din știri reiese clar că acest război nu este popular în rândul unor segmente cheie ale populației rusești. Dacă combinăm acest lucru cu o rată a victimelor aproximativ dublă față de cea din Vietnam, care a avut loc în aproximativ o zecime din timp, sunt de părere că încă nu am văzut toate efectele războiului în societatea rusă.”

Bilanțul victimelor rusești în Ucraina este deja de peste șase ori mai mare decât cel al pierderilor sovieticilor în Afganistan.

citește și...