Temeri că Putin ar putea “escalada războiul”, în condițiile în care linia frontului din Ucraina este “plină de morți ruși”

09.11.2022, 13:16

Se teme că Putin continuă să “escaladeze războiul”, în timp ce linia frontului ucrainean este “plină de morți ruși”, în timp ce Departamentul de Stat al SUA acuză Rusia de întârzierea negocierilor. “Terenul din fața pozițiilor ucrainene este literalmente presărat cu cadavrele ocupanților”, a adăugat Zelensky în timpul discursului de ieri.

Există temeri că Vladimir Putin ar putea continua să “escaladeze războiul“, în timp ce linia frontului din Ucraina este “plină de morți ruși”.

Departamentul de Stat al SUA a acuzat Rusia de escaladarea conflictului și de întârzierea negocierilor cu Ucraina, transmite dailșystar.co.uk.

Temeri că Putin ar putea “escalada războiul”, în condițiile în care linia frontului din Ucraina este “plină de morți ruși

Între timp, în timp ce bătălia sângeroasă continuă, se spune că soldații ruși mor cu sutele pe linia frontului în fiecare zi.
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că pozițiile de război ale țării sale sunt “literalmente pline de cadavre” de soldați ruși.

Vorbind în timpul discursului său nocturn, el a spus: “Regiunea Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanților – mor cu sutele în fiecare zi”.

Rusia continuă “să escaladeze acest război”

“Terenul din fața pozițiilor ucrainene este literalmente presărat cu cadavrele ocupanților”, a adăugat Zelensky în timpul discursului de ieri.

“În general, de-a lungul frontului, forțele noastre se află într-o stare de apărare activă – în unele părți din est și sud, respingem treptat inamicul. Înaintăm treptat”, a spus el.

În ciuda pierderilor masive, în cadrul unei ședințe cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Rusia continuă “să escaladeze acest război, mai degrabă decât să ofere vreun fel de semnal real că este pregătită sau deschisă la negocieri”.

“Dacă Rusia este pregătită pentru această negociere, ar trebui să își oprească bombele. Ar trebui să își oprească rachetele. Ar trebui să înceteze să mai atace și să ucidă civili ucraineni – urmărind infrastructura, inclusiv infrastructura civilă”.

Un consilier al președintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, a refuzat să intre în negocieri cu Vladimir Putin, deoarece “ar însemna să renunțe”.

Într-un interviu acordat ziarului italian La Repubblica, Mykhailo Podolyak a declarat că dialogul cu Rusia va fi posibil doar după ce forțele rusești vor părăsi teritoriul ucrainean.

“Nu avem de ales. Rusia ne-a invadat cu crematorii mobile și cu jumătate de milion de saci mortuari. Dacă vom înceta să ne apărăm, vom înceta să mai existăm”, a declarat el.

citește și...