Deserturi delicioase pe care să le preparați din timp pentru sezonul festiv

14.12.2022, 20:27
Deserturi delicioase pe care să le preparați din timp pentru sezonul festiv

Crăciunul nu este complet fără o budincă de Crăciun, un trifoi sau un buștean de yule. Avem o mulțime de deserturi delicioase pe care să le preparați din timp pentru sezonul festiv

Căutați cele mai bune rețete de desert de Crăciun? Avem de toate, de la trufe de rom până la ruladă de ciocolată albă cu Baileys. Avem, de asemenea, o mulțime de idei de coacere de Crăciun pentru deserturile de Crăciun, inclusiv rețete de prăjituri de Crăciun.

Încercați rețetele de deserturi de Crăciun de mai jos, sau tratați pe toată lumea cu una dintre rețetele  de cadouri comestibile făcute în casă. După

Trufe de rom

Intră în spiritul festiv cu un lot din aceste trufe de casă cu rom decorate manual – sunt cadouri de ultimă oră.

Ingrediente
200 g de ciocolată cu lapte
150g ciocolată neagră 70%
150ml smântână dublă
30g unt sărat tăiat în cuburi
3 linguri de rom condimentat
vermicelli de ciocolată pentru decorare (veți avea nevoie de aproximativ 1-2 tuburi)

Mod de preparare

PASUL 1
Rupeți ciocolata într-un bol termorezistent. Așezați deasupra unei cratițe cu apă clocotită și topiți. Adăugați smântâna și untul într-o cratiță mică și aduceți la fierbere, înainte de a adăuga romul. Se ia de pe foc și se toarnă în ciocolată. Bateți până când se combină bine, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Puneți în frigider timp de 1 oră pentru a se răci – doriți ca amestecul să aibă o consistență tartinabilă.

PASUL 2
Scoateți din frigider și, folosind mâinile ușor unse și reci, rostogoliți în 20 de bile. Presărați vermicelli pe o farfurie, apoi rostogoliți bilele peste tot pentru a le acoperi. Așezați-le pe o tavă de copt tapetată și puneți-le la frigider pentru a se răci cel puțin încă 1-2 ore.

PASUL 3
Pentru a le oferi cadou, puneți-le în cutii decorative reciclabile căptușite cu hârtie de copt.

 

 

 

 

Pandoro semifreddo

Verificați rețeta ușoară, dar remarcabilă de semifreddo de Crăciun cu semifreddo de ciocolată și amaretto, toate învelite într-o pâine italiană pandoro și acoperite cu fistic crocant.

Această rețetă de semifreddo pandoro este creată de Edd Kimber, câștigătorul original al GBBO și expert în panificație. Edd Kimber spune: “Acesta este un fel de mâncare inspirat de desertul italian zuccotto, un fel de mâncare pe bază de pâine asemănător cu budinca de vară – dar în loc de fructe este umplut cu un amestec de ricotta. Eu am folosit această idee, dar am plasat semifreddo de ricotta în interiorul unei pâini scobite de pandoro, ceea ce face ca desertul să aibă un aspect dramatic.”

Ingrediente

750 g de pâine de pandoro
200 g de ricotta
1 linguriță de pastă sau extract de boabă de vanilie
125 g de zahăr pudră
4 albușuri mari
350 ml de smântână dublă
100 g de ciocolată neagră, topită
25 g de fistic, tocat
SEMIFREDDO DE CIOCOLATĂ
3 linguri de pudră de cacao
3 linguri de lapte integral
50g ciocolată neagră, tăiată mărunt
SEMIFREDDO CU AMARETTO
3 linguri de amaretto
câteva picături de extract de migdale
35 g de migdale, tocate mărunt
35 g de coajă mixtă confiată

Mod de preparare

PASUL 1
Folosiți un cuțit zimțat pentru a tăia baza de la pandoro, păstrând-o pentru mai târziu, și apoi goliți-l, lăsând o margine de 1cm în interior. Aveți grijă să nu tăiați prea aproape de marginea pâinii, deoarece nu doriți să aveți găuri (puteți folosi resturile pentru o budincă de pâine și unt).

PASUL 2
Pentru semifreddo de ciocolată, puneți cacaua și laptele într-o cratiță mică și, la foc mediu, aduceți la fierbere, apoi bateți până obțineți o pastă omogenă. Se strecoară într-un castron mic și se răcește.

PASUL 3
Puneți ricotta, vanilia și 1/2 din zahăr într-un castron și bateți până la omogenizare. Puneți albușurile de ou într-un castron mare și, folosind un tel electric, bateți-le până devin spumoase, apoi adăugați încet restul de zahăr până când albușurile au vârfuri moi. Într-un castron separat, se bate frișca dublă până când aceasta devine moale. Adăugați amestecul de ricotta în cremă și amestecați pentru a se combina, apoi încorporați albușurile de ou.

PASUL 4
Împărțiți amestecul în 2 boluri. Într-unul adăugați pasta de cacao răcită și ciocolata tocată, amestecând, iar pentru cealaltă porție încorporați amaretto, extractul de migdale, nucile și coaja confiată.

PASUL 5
Turnați semifreddo cu amaretto în pandoro scobit, urmat de semifreddo cu ciocolată. Puneți deasupra baza de pandoro rezervată și congelați timp de cel puțin 6 ore sau până când semifreddo este solid.

PASUL 6
Când sunteți gata să serviți, scoateți pandoro din congelator, întoarceți-l cu partea dreaptă în sus pe o farfurie de servire și terminați turnând ciocolata topită și presărând fisticul. Lăsați timp de 30 de minute pentru a se dezgheța ușor, apoi tăiați în felii pentru a servi.

Ruladă de ciocolată albă cu Baileys

 

Răsfățați-i pe cei dragi cu un desert grozav cu această prăjitură festivă de lux, preparată cu ciocolată albă și Baileys. Este ușor de preparat și necesită foarte puțin efort, pregătiți-o data viitoare când găzduiți o petrecere la cină

Ingrediente

4 ouă
100 g de zahăr pudră auriu, plus mai mult pentru presărat
100 g de făină autogresată
pentru decorare stropi perlați de culoare albă
UMPLUTURĂ
200 g de ciocolată albă
4 linguri de Baileys
400 ml de smântână dublă

Mod de preparare

PASUL 1
Se încălzește cuptorul la 200C/fan 180C/gaz 6. Se tapetează o formă de ruladă elvețiană de aproximativ 24cm x 30cm cu hârtie de copt antiaderentă, lăsând 2cm să iasă în afară de pereți.

PASUL 2
Bateți ouăle și zahărul împreună într-un mixer vertical sau cu telul de bătut până când amestecul devine palid și foarte pufos. Cerneți făina și împăturiți cu o lingură mare cât de repede puteți, încercând să nu striviți aerul din amestec. Se pune rapid cu lingura în formă și se nivelează partea de sus. Coaceți timp de 8-10 minute sau până când buretele se simte ferm când îl apăsați.

PASUL 3
Întindeți o altă bucată de hârtie de copt și presărați-o cu puțin zahăr pudră, apoi întoarceți buretele pe zahăr și înfășurați-l ușor în hârtie. Lăsați-l să se răcească.

PASUL 4
Topiți ciocolata cu 2 linguri de Baileys, adăugați 2 linguri de smântână, lăsați să stea un minut și apoi împăturiți totul. Lăsați să se răcească. Între timp, bateți restul de frișcă până când este suficient de tare pentru a ține un vârf, apoi încorporați-o în amestecul de ciocolată albă răcită.

PASUL 5
Desfaceți cu grijă buretele, dar nu încercați să îl forțați să se aplatizeze. Ungeți interiorul cu Baileys rămas. Întindeți puțină cremă de ciocolată pe suprafață, lăsând o margine de 1 cm, apoi folosiți hârtia pentru a vă ajuta să derulați din nou buretele. Puneți-l cu partea cusută în jos pe farfuria pe care doriți să-l serviți. Întindeți crema de ciocolată rămasă peste ruladă și împrăștiați câteva fulgi de ciocolată. Dați la rece până când sunteți gata de servire.

citește și...