Cheesecake „Bumbac Japonez“. Un desert pufos!

20.09.2022, 20:41

Rețetă japoneză de cheesecake „Bumbac Japonez“- Tortul de castella pufos și fraged este un desert clasic copt (yakimono wagashi) care este delicios fără a fi prea dulce. Serviți această prăjitură pentru un deliciu mai ușor pe care toată lumea îl va adora! Această prăjitură este la fel de pufoasă și moale cum arată. 

Deserturile de inspirație asiatică sunt foarte populare în acest moment. Și nu este greu de înțeles de ce! Adesea, aceste bunătăți folosesc ingrediente interesante care sunt transformate cu ajutorul unor metode de gătit cheie. Așa că ai ocazia să experimentezi cu arome și tehnici amuzante. Cu adevărat un vis al unui bucătar de casă aventuros!

Cu toate acestea, unele rețete pot fi un pic mai greu de făcut și chiar mai greu de găsit ingredientele. Prăjitura japoneză Castella – sau Wagashi Sponge Cake – sunt o excepție…

 

Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie, la temperatura camerei

     

  • 110 g de zahăr

     

  • 2-3 linguri de miere

     

  • 100g făină

Mod de preparare

  1. Se prepară amestecul de ouă: Într-un castron de metal, se sparg 4 ouă, se adaugă 110 g de zahăr și se bat cu un mixer electric peste apă clocotită la bain-marie, la viteză mare, timp de 6 minute. Volumul ouălor bătute va crește de aproximativ 4 ori.
  2. Bateți amestecul de ouă: Adăugați 2-3 linguri de miere în amestecul de ouă și bateți la viteză medie timp de aproximativ 30 de secunde. Cerneți 33 g de făină în amestec, apoi bateți ușor la viteză medie, apoi adăugați încă 33 g de făină și bateți. Adăugați ultimele 34g de făină rămase și bateți până când se combină timp de aproximativ 1 minut. Nu amestecați prea mult, acest lucru va duce la o prăjitură căzută sau plată.
  3. Turnați aluatul într-o formă: Puneți niște hârtie pergament într-o formă de copt și turnați aluatul în formă. Folosind o țepușă, trageți o linie în zigzag pentru a elimina orice bule de aer mari din aluat. Acest lucru va conferi o textură uniformă pe tot parcursul tortului finit.
  4. Coaceți tortul: Coaceți la 180°C în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute, până când partea de sus capătă o culoare maronie bogată. Apoi, acoperiți-o rapid cu folie de aluminiu pentru gătit și reduceți temperatura la 170°C și continuați coacerea. Va dura aproximativ 55 de minute în total. Testați cu o țepușă, când aceasta iese curată, prăjitura este gata.
  5. Răciți prăjitura: Când este gata, scoateți prăjitura din formă și acoperiți imediat suprafața cu folie alimentară. Întoarceți prăjitura pe o farfurie plată și, cât timp este încă fierbinte, puneți-o într-o pungă de plastic și lăsați-o timp de 12 ore pentru ca prăjitura să aibă o textură umedă.
  6. Serviți și savurați: Înainte de a servi, tăiați părțile laterale ale prăjiturii. Serviți cu ceai sau cafea și o lingură de cremă Chantilly pentru un plus de decadență.

Sfaturi
Puteți păstra prăjitura în frigider până la 5 zile sau o puteți înveli cu folie alimentară și o puteți congela până la o lună.

 

citește și...