S-a descoperit un nou virus mortal! Se transmite de la om la om. Ce simptome alarmante are

17.11.2020, 13:50
S-a descoperit un nou virus mortal! Se transmite de la om la om. Ce simptome alarmante are
foto:shutterstock

Specialiștii au descoperit o nouă formă de virus periculos, în Bolivia!

Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite au dezvăluit că acest virus extrem de rar poate provoca febră hemoragică și se transmite de la om la om, scrie The Guardian. 

Se pare că noul patogen face parte din familia virusurilor care include și Ebola. Două persoane care au fost infectați cu virusul au transmis deja altor doi medici în capitala Boliviei, La Paz. Din nefericire, toți cei patru au murit. În 2004 a mai fost identificat acest virus periculos, în regiunea Chapare.

Un nou virus periculos descoperit de cercetători

‘Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale’, a declarat Catilin Cossaboom, epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni și patologii a CDC.

Șobolanii ar putea fi purtătorii acestui virus, care se transmite ușor și la oameni.

Specialiștii au precizat că noul virus provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor. Momentan nu există un tratament, drept urmare, pacienților nu le poate fi acordată decât îngrijire de bază.

Informațiile despre acest virus au fost făcute publice, luni (16 noiembrie), la conferința anuală a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală.

Mai mult de atât, cercetătorii cred că este posibil ca virusul să fi circulat deja de ceva ani fără să fie detectat și că poate fi ușor diagnosticat greșit drept febră Denga, un virus cu simptome similare.

Un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus

Majoritatea persoanelor au simptome precum tuse tuse persistentă, febră și pierderea mirosului sau al gustului, însă există și persoane care sunt afectate de simptome care durează mult mai mult timp. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „Covid lung”, transmite lancs.live.

Specialiștii au un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America. În urma acestui experiment, au descoperit că unii suferă de tinitus numai după ce au dezvoltat simptome Covid-19.

Tinitus este o afecțiune care provoacă un sunet constant sau zumzet în urechi.

‘Lipsa tratamentului în stadiile incipiente duce adesea la cazuri mult mai grave, iar tinitusul sever poate avea un impact uriaș asupra sănătății mintale. Având în vedere acest lucru, sistemul de sănătate trebuie să se asigure că oricine dezvoltă tinitus poate accesa asistența medicală profesională de care are nevoie cât mai repede posibil’, a declarat un cercetător.

citește și...