Descoperire uluitoare în Israel! Asta au găsit arheologii într-un oraș antic de 5000 de ani. Va schimba istoria

06.10.2019, 15:49
Descoperire uluitoare în Israel! Asta au găsit arheologii într-un oraș antic de 5000 de ani. Va schimba istoria
Descoperire uluitoare în Israel! Asta au găsit arheologii într-un oraș antic de 5000 de ani

Descoperire impresionată în Israel! Autorităţile au dat peste un oraş antic de 5000 de ani, în timp ce lucrau la construcția unor drumuri pentru orașul Harish.

Descoperire uluitoare în Israel! Asta au găsit arheologii într-un oraș antic de 5000 de ani

Potrivit Times of Israel, aceasta este cea mai mare așezare din timpul Epocii de Bronz descoperită în această țară.

”Este mult mai mare decât oricare alt loc din Israel și din afara Israelului – în regiunea Iordanului, Libanului și sudul Siriei”, a declarat șeful operațiunilor arheologice, dr. Yitzhak Paz.

Mai mult de atât, arheologii au mai descoperit şi o așezare calcolitică veche de aproximativ 7000 de ani, care se afla sub ruinele orașului de 5000 de ani.

”Este un oraș imens – un megalopolis din perioada de început a Epocii de Bronz, când mii de locuitori, care trăiau din agricultură, făceau comerț cu diferite regiuni și chiar diferite culturi și regate din această zonă… Acesta este New York-ul Epocii de Bronz al regiunii noastre, un oraș cosmopolitan”, au mai spus arheologii.

Orașul antic avea clădiri private și publice, străzi și alei, și era înconjurat de un zid de apărare.

‘Excavările în acest loc au scos la iveală două așezări. Cea mai veche are 7000 de ani vechime și este o așezare agricolă foarte mare. 2000 de ani mai târziu, o altă așezare a devenit unul dintre primele orașe din această regiune, cunoscute în lume. 

Studierea acestui loc va schimba pentru totdeauna ceea ce știm noi despre apariția urbanizării în Israel și în întreaga regiune. Iar asta înseamnă că ceea ce aflăm acum va schimba ceea ce scrie astăzi în cărțile tradiționale, când oamenii vor citi despre arheologia Israelului’, au mai adăugat specialiştii israelieni.

citește și...