Deea Maxer, despre începerea școlii. ”Sunt singura mamă care se bucură?”

18.01.2021, 15:03
Deea Maxer, despre începerea școlii. ”Sunt singura mamă care se bucură?”
Deea Maxer, despre începerea școlii. ”Sunt singura mamă care se bucură?”

Deea Maxer a mărturisit că  fiul său, Andreas, abia așteaptă să înceapă din nou școala.

Deea Maxer este căsătorită de foarte mulți ani cu muzicianul Dinu Maxer. Cuplul are doi copii, un băiat și o fetiță, Andreas și Maysa. În luna septembrie a anului trecut, Deea și Dinu Maxer au creștinat-o pe fiica lor, Maysa. Despre fiul ei, Andreas, Deea Maxer a afirmat că acesta abia așteaptă să înceapă școala, în data de 8 februarie.

”Sunt singura mamă care se bucură că se începe școala pe 8 februarie? Andreas e în extaz! Le-au fost furate multe luni de socializare… de normalitate. El s-a refugiat în pictură și jocuri virtuale. Cum Bragadiru a fost în carantină, ne-a fost dificil să il scoatem din bârlog. Masa de pe terasă arată așa. Este rezultatul a multor tablouri pictate în perioada asta. A unor frustrări, poate, așternute pe hârtie prin culoare. Este fericit că își va vedea colegii. Este fericit că va trăi real, nu prin ecranul laptopului. Yuhuu! Începe școala”, a scris artista pe o rețea de socializare.

 

Ce a spus președintele României, Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.

”Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a spus Klaus Iohannis, citat de Digi24.

”În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în online. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online”, a mai spus președintele României.

citește și...