Declarația lui Ludovic Orban despre noile restricții. ”Vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze”

09.11.2020, 13:36
Declarația lui Ludovic Orban despre noile restricții. ”Vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze”
Declarația lui Ludovic Orban despre noile restricții. ”Vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze”

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut delarații despre noile măsuri de restricție impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Noi măsuri de restricție au intrat în vigoare începând de luni, 9 noiembrie, de la miezul nopții. Premierul Ludovic Orban a făcut declarații despre restricțiile care au intrat în vigoare. ”În primul rând aș vrea să explic aceste măsuri pe care le-am luat. Obligația noastră este să protejăm sănătatea oamenilor, să protejăm viața oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creștere a numărului de infectări, o creștere care ne-a determinat să dispunem aceste măsuri de protejare a sănătații publice și de limitare a răspândirii virusului. Sunt măsuri care sunt rezultatul unor analize privitoare la activitățile și zonele în care a existat cea mai mare răspândire a virusului și măsurile pe care le-am dispus urmăresc exact reducerea răspândirea virusului prin limitarea anumitor activități care să ne permită să putem stopa creșterea virusului”, a declarat acesta, potrivit Antena 3.

Ludovic Orban a vorbit și despre faptul că noile măsuri vor afecta anumite categorii de oameni. ”Sunt decizii care, cu siguranță, vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că, a nu lua aceste măsuri, ar fi un act de lipsă de responsabilitate.Practic am luat decizii care vizează câteva domenii, cum este decizia de a suspenda o perioadă de timp funcționarea activităților în piețe închise. Sigur că aceste decizii sunt urmate de o acțiune constantă și de un efort al nostru, cât și al primarilor, de a permite producătorilor români să aibă unde să își desfacă marfa prin amenajarea de spații deschise, prin realizarea de piețe volante, astfel încât să permitem producătorilor români să își desfacă marfa în continuare, și celor care sunt obișnuiți să cumpere produse autohtone de la piață, să poată să cumpere în continuare”, a mai spus premierul României.

3.240 de noi infectări în România în ultima zi

Numărul cazurilor de coronavirus din țara noastră a scăzut. Luni, 9 noiembrie 2020, au fost raportate 3.240 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 306.991. În ultima zi s-au înregistrat alte 130 de decese, iar 1.076 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

Până astăzi, au decedat 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI, notează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.488.090 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 11.445 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.159 la cerere. Pe teritoriul României, 41.024 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 24.762 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 72.980 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane. De la debutul pandemiei, 206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...