Beatrice Rancea are coronavirus. ”Nu știu dacă m-am infectat sau nu în operă”

07.11.2020, 10:03
Beatrice Rancea are coronavirus. ”Nu știu dacă m-am infectat sau nu în operă”

Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române din Iași, a fost fost depistată cu noul coronavirus. Aceasta și-a făcut testul RT-PCR după ce, lunea trecută, o angajată a instituției a fost confirmată pozitiv, iar miercuri, un alt angajat a intrat în carantină la domiciliu, după ce soția sa s-a îmbolnăvit.

”Mi-am făcut testul în regim privat, să văd cum stau lucrurile, am fost ieri dimineață, a fost pozitiv. Am luat legătura cu medicul și voi sta două săptămâni în izolare acasă. Sunt bine, nu am niciun simptom. Nu știu dacă m-am infectat sau nu în operă”, a declarat Beatrice Rancea pentru Libertatea. ”De luni se face o igienizare totală a instituției, DSP-ul a fost anunțat deja. Este mult mai sigur așa, vom igieniza complet instituția, dar așteptăm să vedem ce spune DSP-ul”, a adăugat aceasta.

Managerul Operei din Iași a explicat că nu știe de unde a luat virusul, în condițiil în care a respectat toate măsurile de siguranță. ”Evident, nu am stat fără mască, nimeni nu a intrat în birou la mine fără mască, am avut întâlniri de maximum 15 minute și la toate cu geamurile deschise în permanență, păstrând inclusiv distanțarea socială. Evident că și spectacolul de Tosca de săptămâna trecută a fost realizat în condiții de maximă siguranță”, a afirmat Beatrice Rancea.

287.062 de cazuri de COVID-19 în România

Până la data de 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.260 de cazuri noi. Alți 123 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 1001 pacienți cu COVID-19.

Până la această dată, 7.663 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.133. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.418.245 de teste. Dintre acestea, 38.389 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 40.615 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.186 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.563 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 14 persoane. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.854 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

citește și...