Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie

07.11.2020, 13:08
Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie
Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în cadrul unui studiu care va fi efectuat în Marea Britanie.

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-unul dintre cele mai mari studii realizate în Marea Britanie, acesta urmând să analizeze mai multe tratamente potențiale pentru boala provocată de coronavirus.Cel puțin 2.000 de pacienți vor primi aleatoriu 150mg de aspirină zilnic alături de tratamentul obișnuit. Datele obținute de la acești pacienți vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți care au primit tratamentul standard pentru COVID-19.

Pacienții infectați cu noul coronavirus prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta cheaguri de sânge datorită unei reacții hiperactive a trombocitelor, celulele sangvine care ajută la hemostază, procesul de oprire a sângerării. „Există un raționament clar pentru a crede că (aspirina) ar putea fi benefică și este sigură, ieftină și larg disponibilă”, afirmă Peter Horby, unul din cercetătorii care vor realiza studiul, relatează Hotnews. Aspirina este un medicament antiinflamator, folosit în general ca analgezic, care în doze mici are un efect antiagregant (care inhibă agregarea trombocitelor) și este prescrisă pe termen lung pentru diminuarea riscului de infarct.

Peste 12 milioane de cazuri de coronavirus în Europa

Peste 12 milioane de cazuri Covid-19 au fost identificate în mod oficial în Europa. Cele 52 de state din regiune constituie zona cea mai lovită din lume în ceea ce privește numărul cazurilor, devansând America Latină și Caraibe (11,5 milioane de cazuri) și Asia (10,9 milioane).

Aproape jumătate din cele 12 milioane de cazuri au fost înregistrate în doar patru state: Rusia (peste 1,7 milioane), Franța (peste 1,6 milioane), Spania (peste 1,3 milioane), Marea Britanie (peste 1,1 milioane), notează sursa mai sus-citată.

Europa a devenit încă o dată epicentrul pandemiei în ultimele săptămâni, după ce s-a întâmplat acest lucru și în martie-aprilie. De la începutul lui octombrie, regiunea a fost cea cu cele mai multe contaminări zilnice din lume. Săptămâna trecută, peste 280.000 de noi cazuri au fost înregistrate pe zi, peste jumătate din numărul total înregistrat în medie pe zi în lume (525.000).

citește și...