De la milionar la vânzător ambulant: Patronul falimentar al unui lanț de restaurante chinezești vinde cârnați pentru a rambursa o datorie de 8,9 milioane de dolari

24.11.2022, 17:45

Un fost proprietar de restaurant chinezesc milionar aflat în faliment a fost în trend pe rețelele de socializare din China continentală după ce a declarat că va plăti o datorie de 46 de milioane de yuani (8,9 milioane de dolari americani) prin vânzarea de cârnați la grătar. “Ne-am născut fără nimic. De ce să ne fie frică să o luăm de la capăt?”

Tang Jian, în vârstă de 52 de ani, a câștigat aplauze din partea publicului chinez cu planul său de a strânge bani prin înființarea unei tarabe de vânzare stradală în orașul Hangzhou din estul Chinei pentru a rambursa muntele de datorii de mai multe milioane de yuani cu care se confruntă după ce și-a declarat falimentul, a relatat Qianjiang Evening News.

Tang a fost un om de afaceri de succes, deținând mai multe restaurante și, până la vârsta de 36 de ani, a construit o avere considerabilă.

Datorii de 6,4 milioane de dolari

Cu toate acestea, în 2005 a făcut o incursiune în industria ingineriei peisagistice, iar norocul său s-a schimbat. Cu cât a investit mai mulți bani în această afacere, cu atât a pierdut mai mult.

În cele din urmă, a fost nevoit să își vândă restaurantele, casele și mașinile, dar a rămas cu datorii de 6,4 milioane de dolari.

“Ne-am născut fără nimic. De ce să ne fie frică să o luăm de la capăt?”

Atunci i-a venit în minte planul de a vinde cârnați.
“Fiecare cârnat este cu adevărat umplut cu carne și nu are amidon în el. În comparație cu cele vândute în parcurile de distracții sau în piețe, ale noastre vă vor face să vă simțiți mai în siguranță”, a declarat Tang.

Într-un videoclip în care discută despre această aventură, Tang a spus că poate înțelege de ce povestea sa a atins un punct sensibil în rândul publicului.

“Fiecare dintre noi trăiește o viață plină de provocări și întâmpină multe dificultăți, dar trebuie să ne păstrăm spiritul de a nu ne lăsa niciodată învinși”, a spus Tang.
El a spus că nu era sigur când va putea să își achite datoria, dar că este convins că poate face acest lucru.

“Trebuie să continuăm să învățăm să înfruntăm dificultățile cu calm și să mărșăluim înainte cu curaj”, a spus el.

Tang a încurajat, de asemenea, persoanele care și-au pierdut locul de muncă sau pe cei dragi să își găsească puterea.

“Ne-am născut fără nimic. De ce să ne fie frică să o luăm de la capăt?”. a spus el.
Povestea lui Tang a emoționat milioane de oameni pe rețelele de socializare, mulți aplaudând rezistența sa și atitudinea pozitivă față de viață.

O persoană a comentat: “Este un om cu o inimă plină de curaj și responsabilitate. Salutări!”

Altul a scris: “Nu-mi pot imagina cum aș fi dacă ar trebui să dau banii înapoi. Poate că m-aș prăbuși”.

citește și...