”De la om al străzii la milionar”. Povestea românului care deține 100 de apartamente în SUA și România: „Dormeam pe bănci. Nu voi uita niciodată asta”

05.11.2021, 11:25
”De la om al străzii la milionar”. Povestea românului care deține 100 de apartamente în SUA și România: „Dormeam pe bănci. Nu voi uita niciodată asta”
Nick a început o companie de comerț digital cu un buget foarte mic | Instagram @nickmocuta

Povestea unui om fără adăpost care a emigrat din România în Statele Unite pentru a-și îndeplini visul american a devenit virală. ”Om al străzii, devenit milionar cu doar 2.000 de pesos mexicani”. Așa sună titlul publicației plumasatomicas, care prezintă povestea unui român devenit milionar în Statele Unite.

Nick Mocuta (37 de ani) este un român devenit milionar în Statele Unite, cu peste 100 de proprietăți. A ajuns în America cu 500 de dolari în buzunar, însă astăzi este multimilionar .

Românul, proaspăt absolvent, a călătorit în California, la vârsta de 21 de ani, cu doar 500 de dolari în buzunar pentru a se stabili într-unul dintre cele mai mari și mai scumpe orașe.

”A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta”

La sosirea în cealaltă parte a lumii, românul și-a dat seama cât de complicat va fi, pentru că primul taxi pe care l-a luat l-a costat aproximativ 100 de dolari.

„Primul taxi pe care l-am luat m-a costat aproximativ 100 de dolari și am rămas cu 400 de dolari pentru cheltuială. A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta. M-am trezit fără adăpost în L.A., dormeam pe bănci în parcuri și mâncam niște burgeri foarte mici. Ca să nu le dau bani în plus, mergeam la McDonald’s și le spuneam să nu-mi pună brânză în burger”, a spus Nick potrivit plumasatomicas.com

Viața lui în Statele Unite a început ca un bărbat fără adăpost, deoarece Nick a povestit că a fost nevoit să doarmă pe băncile din parc și să mănânce burgeri pentru a-și câștiga existența.

De la om al străzii la milionar

Nick a absolvit ASE, în România, ceea ce l-a ajutat să-și găsească locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite pentru a se descurca, însă mai târziu. La câteva luni după sosirea lui, Nick a obținut o licență pentru a lucra în domeniul imobiliar.

„Am crescut într-o familie de intelectuali. Tatăl meu era contabil, iar mama mea – profesoară, așa că școala a fost primul lucru pe care m-am concentrat. După absolvire am emigrat în America cu o dorință arzătoare de a face mai mult și dea deveni cineva”, a spus Nick, citat de  mirror.co.uk.

A simţit succesul pe care l-ar putea obține online și a decis să renunțe la slujba de broker.

„Întotdeauna am crezut că online-ul este viitorul și am vrut să fac parte din el”

În 2013, românul a obținut o licență de broker imobiliar, a deschis o companie pe EBay, unde oferea articole și accesorii pentru telefoane mobile importate din China. Bugetul lui era de aproape două mii de pesos mexicani, dar s-a transformat într-o afacere foarte profitabilă. Așa a început afacerea, care acum aduce peste 40 de milioane de venituri anuale și care s-a extins digital cu mai multe magazine. 

Bărbatul a dormit în parcuri pentru că nu avea bani | Instagram @nickmocuta

Datorită aventurii sale online, românul a reușit să-și construiască un imperiu care l-a determinat să devină milionar.

„Cred că motivul succesului meu este că nu mi-a fost niciodată frică să pierd. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară”, spune românul, care deține acum 100 de apartamente în SUA și România, dar și mai multe mașini de lux.

Între România și Statele Unite, milionarul are peste 100 de proprietăți închiriate, pe lângă patru mașini de lux. În rețelele sale de socializare își împărtășește povestea și ceea ce l-a condus către succes.

Bărbatul a deschis o companie de comerț electronic | Instagram @nickmocuta
citește și...