De ce nu s-a recăsătorit actorul Dorel Vișan. ”Mai ales când despărțirea a fost foarte tragică”

28.03.2022, 16:29
De ce nu s-a recăsătorit actorul Dorel Vișan. ”Mai ales când despărțirea a fost foarte tragică”
De ce nu s-a recăsătorit actorul Dorel Vișan. ”Mai ales când despărțirea a fost foarte tragică”

Actorul Dorel Vișan, în vârstă de 84 de ani, a fost prezent la emisiunea moderată de Denise Rifai la postul de televiziune Kanal D, unde a vorbit despre viața și cariera sa. Printre altele, renumitul artist a explicat și care a fost motivul pentru care nu s-a recăsătorit. ”Mai ales când despărțirea a fost foarte tragică”, a mărturisit acesta.

Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit în anul 1965 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București. După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj. Este unul din cei mai importanți actori din România. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

În plan personal, Dorel Vișan a  fost căsătorit o singură dată, cu Mali. Actorul are treii copii și mai mulți nepoți. În anul 1995, acesta a trecut printr-o mare suferință – și-a pierdut soția din cauza unei boli cuplite. Nu s-a recăsătorit. Invitat la emisiunea moderată de Denise Rifai la postul de televiziune Kanal D, Dorel Vișan a explicat de ce nu s-a mai căsătorit după dispariția partenerei sale de viață.

De ce nu s-a recăsătorit actorul Dorel Vișan. ”Nu m-am mai putut căsători și nici nu am încercat”

”Nu mi-am putut închipui că un om se poate căsători a doua oară, mai ales când despărțirea a fost foarte tragică. Dacă este o despărțire care se face printr-o diferență de înțelegere, dintr-o ceartă, atunci poți să te desparți și e bine să te desparți ca să nu te cerți toată viața și te poți recăsători.
Eu nu am mai putut. Am ținut atât de mult la relația noastră și la copii, dar nu am putut să trăiesc singur. E normal să îți găsești pe cineva cu care să trăiești și am avut prietene și am și astăzi. Nu asta este problema. Problema este ca această viață să fie discretă și să fie în limitele morale, creștine și ale moralei omenești. Nu m-am mai putut căsători și nici nu am încercat”, a declarat Dorel Vișan, potrivit kanald.ro.

”Mi-am mutat gândurile și acțiunile în altă zonă, în zona căutării, în zona învățăturii, a cititului. Căsătoria este o școală continuă și fără sfârșit în care fiecare învață de la celălalt, în căsătorie lucrul fundamental este respectul. Iubirea se topește, dar respectul trebuie să rămână până la capăt”, a adăugat binecunoscutul artist.

Dorel Vișan s-a îngrășat 15 kilograme pentru un rol

La aceeași emisiune, Dorel Vișan a vorbit și despre cariera sa. Acesta a dezvăluit că s-a îngrășat 15 kilograme pentru a interpreta rolul scriitorului Ion Creangă. Acesta a mai mărturisit că a ajuns să ceară sfatul psihologului pentru a reuși să scape de gesturile marelui scriitor.

”M-am îngrășat 15 kilograme, dar aveam și niște burți suplimentare pe care le punea echipa de filmare. Rolul Creangă a fost pentru mine un prag extraordinar. Păstrând proproțiile, a fost asemănător cu ceea ce a trăit Robert Powell în Iisus. Personajele care au un suflet foarte puternic pot să te domine. Sunt actori care fac un rol, intră cu multă profunzime în el și toată viața joacă rolul ăla. D-asta m-am temut. Din cauza asta am mers la o prietenă care era profesor psihiatru și care mi-a spus că pot să mă debarasez de aceste treburi, încet, încet, prin conștientizare. De câte ori făceam o mișcare care nu era a mea spuneam: „Bădie, lasă-mă!”. Am rămas cu Creangă și acum, colaborez cu sufletul lui, mă ajută, îl întreb. Îl întreb ce trebuie să fac în situații mai grele și el îmi dă sugestii. Aproape întotdeauna s-au adeverit”, a explicat actorul, conform sursei citate anterior.

 

 

citește și...