De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru coronavirus de la începutul pandemiei

28.09.2020, 09:08
De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru coronavirus de la începutul pandemiei
De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru coronavirus de la începutul pandemiei

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat de câte ori și-a făcut testul pentru coronavirus de la începerea pandemiei.

La Digi 24, Raed Arafat a mărturisit de câte ori și-a făcut testul pentru coronavirus. Acesta a a făcut câteva teste rapide, vreo patru sau cinci, dar nu a făcut niciun test Real Time-PCR, pentru că nu a fost cazul.

„Chiar dacă rezultatul acestor teste rapide este sub semnul întrebării, pentru că poate fi fals negativ sau fals pozitiv, am făcut. Dar n-am avut simptome sau probleme sau febră sau ceva care să mă pună să fac un test PCR”, a declarat Raed Arafat.

„Sunt momente în care te gândești, fără nicio discuție, la acest lucru, dar când te gândești la acest lucru, automat vezi dacă e real, te testezi, te verifici, verifici temperatura, verifici toate simptomele, verifici dacă într-adevăr este un risc sau nu. E normal că ne temem”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ce spune Raed Arafat despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a comentat și despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră.

„Așteptăm să vedem și prima săptămâna din octombrie, cert este că mergem spre o situație din ce în ce mai complexă, vine iarna, gripa sezonieră, frigul, îi place virusul, vine o situație în care e posibil să nu vedem o scădere”, a spus el.

Raed Arafat a vorbit și despre importanța purtării măștii de protecție.

„Era de așteptat acest lucru, cine are masca se protejează și de virusul gripal sezonier. Dar asta nu înseamnă să nu ne vaccinăm. Ministerul Sănătății am înțeles că are dublul dozelor pe care le-a avut anul trecut, deja sunt disponibile. Vaccinarea împotriva virusului gripal este foarte necesară în perioada aceasta, pentru că reduce riscul, mai ales pentru persoanele vulnerabile. Și în loc să se trezești și cu gripă și cu SARS COV2 sau să te trezești cu o gripă foarte puternică, soluția care ajută în perioada asta este vaccinarea antigripală”, a afirmat acesta.

„Purtarea măștii și distanțarea ajută și la limitarea gripei, dar vine perioada în care trebuie să fim foarte disciplinați: ești răcit, nu te simți bine, vorbești cu medicul de familie, nu te duci la lucru, nu îi expui pe alții. Ăsta e cel mai important lucru”, a completat Raed Arafat.

citește și...