De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Ce problemă are șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

27.09.2020, 08:51
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Ce problemă are șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Ce problemă are șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce nu poate vota în București la alegerile locale 2020.

La Alegerile locale 2020, care au loc astăzi, 27 septembrie, românii vor merge la urne pentru a-i vota pe cei care vor conduce administrația din localitățile în care locuiesc. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, pe cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că duminică nu merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat a adăugat că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

“Sunt în București, nu am făcut viză de flotant așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.

Acesta are adresa în Mureș.

“Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”, a adăugat el.

Raed Arafat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

“Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”, a afirmat secretarul de stat.

Raed Arafat, despre purtarea măștiilor în secțiile de votare

Raed Arafat a comentat la TV și despre purtarea măștii de protecție în secțiile de votare la alegerile locale 2020.

„La secțiile de vot, ce n-aș dori să văd – și sper să nu vedem acest lucru – sunt oamenii care vor veni și o să insiste să intre fără mască și e clar că forțele de ordine care sunt acolo nu le vor permite să intre fără mască. Sau mască purtată sub nas sau sub bărbie sau să intre în secție cu mască, după care să o scoată acolo ca să arate că el sau ea nu poartă mască. Cred că aici avem un risc și sunt convins că vor lua măsuri, pentru că indicațiile sunt foarte clare: președinții secțiilor de votare și cei care păzesc secțiile de votare nu vor permite acest lucru”, a declarat acesta.

„Deci nu există scuză că dacă am venit fără mască înseamnă că nu mă lasă să votez. Ai mască acolo să iei, ca să votezi și poți vota fără nicio problemă”, a adăugat Raed Arafat.

citește și...