Daniel Pancu, afirmaţii şocante despre liderul cecen Ramzan Kadîrov. ”M-a impresionat cel mai mult. Acolo poţi să omori femeile oricând”

06.03.2022, 12:15

Daniel Pancu a făcut niște declarații scandaloase, în care l-a lăudat pe președintele cecen Ramzan Kadîrov.  De asemenea, fostul rapidist a explicat că se pot omorî femeile în Cecenia, acest tip de comportament făcând parte din tradiția poporului cecen. 

Fostul fotbalist al Rapidului a evoluat în carieră sa la gruparea cecenă Terek Groznâi care activează în campionatul rus,  în perioada iulie 2008-noiembrie 2009. Daniel Pancu  l-a avut ca patron pe controversatul Ramzan Kadîrov.

În contextul războiului din Ucraina, Daniel Pancu a vorbit într-un interviu despre experienţa pe care a avut-o la Terek Groznîi.

Daniel Pancu, declarații șocante

Într-un interviu pentru fanatik.ro, fostul fotbalist spune că îl apreciază pe liderul cecenilor.

“Dintre toți oamenii puternici pe care i-am întâlnit în viața mea, Ramzan m-a impresionat cel mai mult. E născut lider, e un luptător prin excelență. (…) El a venit la putere în 2007, după ce în 2004 l-au aruncat cu tribuna în aer pe tatăl lui, Ahmad, la un meci al lui Terek. Știu că s-a dus în trening și în pantofi la Kremlin la Putin și i-a zis că va fi de partea lui.”  a spus Daniel Pancu, pentru sursa citată.

“Pentru mine, cecenii sunt un popor exemplu”

Daniel Pancu șochează, vorbind  despre tradițiile poporului cecen, subliniind că acesta reprezintă un exemplu pentru el si că naționalismul acestora este atât de mare încât și-ar da viață pentru țară.

“Pentru mine, cecenii sunt un popor exemplu tot timpul! Au naționalismul foarte, foarte mare, dau dovadă de o putere și o forță incredibilă! Își dau viața oricând pentru țara lor. În războiul cecen, un soldat era echivalentul a zece ruși! E același lucru și cu ucrainenii! E aceeași paritate. Așa îți dai seama cu adevărat despre forța și puterea lor. E un conflict pe viață acolo. Când nu vor mai fi pro-ruși acolo, vor apărea din nou separatiștii și vor fi conduși tot de ruși”, a declarat Daniel Pancu pentru fanatik.ro.

”Acolo poţi să omori femeile oricând”

Pancu a continuat și  făcut o altă afirmaţie halucinantă, în legătură cu femeile din Cecenia.

„Acolo poţi să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu aşa ceva, dar mi se pare că ei îşi păstrează nişte tradiţii cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viaţă!”.

”Nu putem să mai fim niciodată ca ei”

Fostul fotbalist a mai spus că este dezamăgit de poporul român, pentru că are alte exemple în viaţă şi altă educaţie. Mai mult, fostul fotbalist a mai spus că românii nu vor putea ajunge niciodată la același nivel cu cecenii.

„Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs. Chiar dacă bisericile sunt din ce în ce mai populate, copiii noştri au alte exemple în viaţă şi altă educaţie. Îmi pare rău să spun lucrul ăsta, dar suntem foarte departe de ei!”.

Daniel Pancu a avut o primă reacţie după declartiile șocante referitoare la liderul cecen, Ramzan Kadîrov.

„Să fie clar: sunt total apolitic, nu sunt niciodată de acord să moară oameni nevinovați în război. Am fost întrebat despre un om [n.r. Ramzan Kadîrov], alături de care am avut onoarea să fiu invitat personal la un prânz. L-am cunoscut foarte bine. Mi-a transmis o senzație de lider adevărat, de respect şi de forţă. În rest nu am ce să comentez pe tema războiului, nu este problema mea.

Am fost înţeles greşit. Îmi place modul în care se comporta musulmanii: au credință, au cultura muncii, au respect faţă de părinți… sunt lucruri pe care nu le mai văd în România, la copii noştri, am specificat foarte clar. Vă rog să mă scoateți din acest context politic„, au fost precizările făcute de Daniel Pancu la b1.ro.

citește și...