Cum se pot economisi costurile cu combustibilul. Cine deține recordul mondial Guinness

01.04.2022, 21:35
Cum se pot economisi costurile cu combustibilul. Cine deține recordul mondial Guinness

Deși cancelarul Marii Britanii, Rishi Sunak, a anunțat o reducere a taxei la combustibil, mulți șoferi din Marea Britanie se simt încă lipsiți de bani după ce și-au aprovizionat mașinile.

În condițiile în care prețurile la combustibil ating niveluri record, șoferii pot căuta mai multe modalități de a ajuta la economisirea combustibilului.

Acum, în ciuda unor zone care scad prețurile, combustibilul este încă scump, motiv pentru care șoferii sunt îndemnați să facă „hypermiler” pentru a economisi bani.

Ce este „hypermiler”

Hypermiling este atunci când oamenii își schimbă își modifică obiceiurile de conducere în încercarea de a maximiza eficiența consumului de combustibil.

Kevin Brooker, deținătorul recordului mondial Guinness, este considerat unul dintre cei mai de succes „hypermiler” din Marea Britanie.

Cum se pot economisi 600 de lire sterline într-un an

Kevin, care lucrează pentru Parcurile Naționale din Brecon, dar locuiește în Swansea, susține că ai putea ajunge la 600 de lire sterline într-un an folosind această tehnică.

Kevin a spus că a conduce încet este rezonabil și în cea mai înaltă treaptă posibilă, fără a lucra cu motorul, este cel mai ieftin mod de a conduce. Unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de hipermiling este evitarea accelerației sau frânării bruște.

La majoritatea mașinilor alimentate cu combustibil, energia este irosită ori de câte ori un șofer frânează, în timp ce majoritatea mașinilor hibride și electrice au frânare regenerativă, unde aproximativ 70% din energia utilizată revine în baterie.

Desigur, șoferii ar trebui să încetinească oriunde este rezonabil și în cea mai înaltă treaptă posibilă, fără a pune prea multă presiune asupra motorului. De asemenea, șoferii ar trebui să evite să țină treapta „la turații mari” în timp ce țin fluxul traficului.

Kevin Brooker îi sfătuiește, de asemenea, șoferilor să se uite la eventuala schimbare a mașinilor – el conduce personal o mașină electrică Hyundai Ioniq.

citește și...