Cum să supraviețuiești unui atac nuclear dacă invazia rusă se transformă în Al Treilea Război Mondial

15.10.2022, 17:24

Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina a ridicat perspectiva ca lumea să intre într-un război nuclear – acest ghid oferă câteva sfaturi utile pentru a supraviețui unui atac. În timpul unei explozii, cei care au avut nefericirea să se afle la mai puțin de 7 km de locul exploziei vor fi vaporizați instantaneu, iar orice vietate pe o rază de 60 km riscă să sufere efectele mortale ale otrăvirii cu radiații.

Vladimir Putin a insistat că “nu joacă la cacealma” atunci când vine vorba de amenințarea lumii occidentale cu folosirea armelor nucleare.

Se așteaptă ca Rusia să efectueze în curând exerciții pe scară largă ale forțelor sale nucleare, într-un avertisment adresat Statelor Unite și aliaților săi.

Armele nucleare au fost folosite de două ori în război

Putin organizează de obicei exerciții nucleare anuale majore în această perioadă a anului, iar oficialii americani se așteaptă la ele poate în doar câteva zile.

Retorica nucleară a Moscovei s-a intensificat în urma contraofensivei reușite a armatei ucrainene din ultima lună.

Cum să supraviețuiești unui atac nuclear dacă invazia rusă se transformă în Al Treilea Război Mondial

În ultimele săptămâni, Putin a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene și a amenințat că va apăra teritoriul rusesc cu arme nucleare.

Armele nucleare au fost folosite doar de două ori în război, în timpul bombardamentelor de la Hiroshima și Nagasaki în 1945, dar numărul de morți a fost terifiant, până la 226.000 de persoane – majoritatea civili – suferind o moarte îngrozitoare.

Deși armele nucleare sunt considerate în mare măsură un factor de descurajare, în prezent mai există aproximativ 13.400 de bombe nucleare în lumea noastră și au fost efectuate peste 2.000 de teste nucleare până în prezent.

Nouă țări dețin arme nucleare: Rusia, SUA, China, Franța, Marea Britanie, Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord.

În timpul unei explozii, cei care au avut nefericirea să se afle la mai puțin de 7 km de locul exploziei vor fi vaporizați instantaneu, iar orice vietate pe o rază de 60 km riscă să sufere efectele mortale ale otrăvirii cu radiații.

Există două tipuri de arme nucleare: armele de fisiune (bombe A) reprezintă cel mai elementar tip de armă nucleară, așa cum au fost folosite de americani în Japonia. Experții în securitate consideră că acestea sunt cel mai probabil tip de bombă care ar putea fi folosită de teroriști.

Fuziune (bombe H), astfel de arme sunt de obicei de sute de ori mai puternice decât bombele care au distrus Nagasaki și Hiroshima. Cea mai mare parte a arsenalului strategic al SUA și al Rusiei este reprezentată de acest tip de bombe.

Experții de la wikiHow au alcătuit un ghid despre cum să-ți îmbunătățești cel mai bine șansele de a supraviețui unei explozii nucleare.

 

Ei spun că prioritățile ar trebui să fie;

  • Pregătirea pentru un atac nuclear prin aprovizionarea cu alimente neperisabile, apă și provizii de prim ajutor, dacă este posibil.
  • Căutarea imediată a unui adăpost în interior. Ideal ar fi să coborâți în subsol sau să vă mutați într-o încăpere din casă situată în centru. Stați departe de ferestre.
  • Rămâneți calmi și planificați să vă adăpostiți pe loc pentru cel puțin 48 de ore. Raționalizați apa curată și orice alimente disponibile la îndemână.
  • Așteptați un anunț din partea guvernului local sau federal care să vă instruiască cu privire la ce trebuie să faceți în continuare.
  • Să vă faceți un plan: Dacă are loc un atac nuclear, nu va fi sigur să vă aventurați afară pentru a găsi hrană – trebuie să rămâneți la adăpost pentru cel puțin 48 de ore, de preferință mai mult. Faptul de a avea la îndemână alimente și provizii medicale vă poate liniști și vă poate permite să vă concentrați asupra altor aspecte ale supraviețuirii.
  • Faceți provizii de alimente neperisabile: Alimentele neperisabile pot rezista mai mulți ani, fie că este vorba de depozitare, fie că este vorba de a vă susține după un atac. Alegeți articole care conțin mulți carbohidrați, astfel încât să obțineți mai multe calorii pentru banii dumneavoastră, și depozitați-le într-un loc răcoros și uscat.
  • Păstrați apa: Luați în considerare păstrarea unei rezerve de apă în recipiente de plastic de calitate alimentară. Curățați recipientele cu o soluție de înălbitor, apoi umpleți-le cu apă filtrată și distilată.
  • Obțineți provizii de comunicare: A fi capabil să rămâneți informat, precum și să îi alertați pe ceilalți cu privire la poziția dumneavoastră, poate fi de o valoare vitală. Iată de ce ați putea avea nevoie: Un radio: Un fluier: Telefonul dvs. mobil: Este posibil ca serviciul de telefonie mobilă să fie menținut sau nu, dar veți dori să fiți pregătit în caz contrar. Dacă puteți, găsiți un încărcător solar pentru modelul dumneavoastră.
  • Faceți provizii de medicamente: A avea la dispoziție câteva articole medicale ar putea face diferența dintre viață și moarte dacă sunteți rănit în timpul atacului.
  • Faceți rost de alte articole diverse: A avea acces la o lanternă și baterii, măști de praf, folii de plastic și bandă adezivă, saci de gunoi, legături de plastic și șervețele umede și o cheie și un clește pentru a închide utilitățile poate fi esențial.
  • Fiți cu ochii pe știri :Este puțin probabil ca un atac nuclear să vină din senin de la o națiune inamică. Un astfel de atac ar fi probabil precedat de o deteriorare a situației politice.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA spun: “Ar avea rezultate devastatoare și ar exista un timp limitat pentru a lua măsuri de protecție critice”.

Aceștia adaugă că planificarea și pregătirea în prealabil pot reduce șansele de deces și de îmbolnăvire. Organizația a mai spus că primele câteva ore după explozie sunt, de obicei, cele mai critice.

Aceștia au explicat: “De exemplu, majoritatea oamenilor nu realizează că adăpostirea într-un loc timp de cel puțin 24 de ore este crucială pentru a salva vieți și pentru a reduce expunerea la radiații.”

Alte sfaturi furnizate de CDC includ rămânerea cu fața la pământ imediat după explozie, protejarea cu o mască de protecție și rămânerea în casă până la indicații contrare.

De asemenea, Centrul recomandă ca oamenii să găsească un adăpost subteran și să limiteze ventilația pentru a preveni reziduurile radioactive aduse de vânt.

 

citește și...