Cum să faci bani pe TikTok în 2022. Nu trebuie să fii un expert în marketing

21.06.2022, 17:45

TikTok a explodat literalmente pe scena rețelelor sociale. A trecut de la a fi o aplicație distractivă concepută pentru copii la o aplicație care este utilizată în prezent de toate vârstele din întreaga lume de zeci de milioane. Să vorbim în detaliu despre cele mai importante modalități de a câștiga bani pe TikTok. Rețineți că veți câștiga bani, iar acest lucru depinde de o varietate de factori.

Zhang Yiming, un inginer de software în vârstă de 38 de ani din China, a fondat inițial compania-mamă a aplicației, ByteDance. Apoi l-a redenumit Douyin în China în decembrie 2016.

În scurt timp, TikTok a luat amploare în întreaga lume. În prezent, există aproximativ 689 de milioane de utilizatori lunari TikTok, ceea ce o face una dintre cele mai mari platforme de social media. Acum că TikTok US a primit finanțare de 1 miliard de dolari pentru Fondul său pentru creatori și are o valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

Cum se câștigă bani pe TikTok

Ai o oportunitate incredibilă de a câștiga mulți bani online cu TikTok. Și nu trebuie să fii un expert în marketing sau să ai cunoștințe tehnice specifice. A face bani din platforma de partajare video este mult mai simplu.

Puteți intra în direct pe Tiktok, puteți încuraja spectatorii să doneze și puteți câștiga bani din sponsorizări cu mărci celebre.

1. Fiți plătit prin Fondul de creatori al TikTok

TikTok Creator Fund este modalitatea TikTok de a sprijini și de a recompensa creatorii inovatori pe platforma lor. Este cea mai recentă mișcare a aplicației care o face o platformă de acces pentru conținutul generat de utilizatori.

Ca și alte platforme, TikTok Creator Fund nu depinde de modelul de publicitate. În schimb, suma fondului tău crește odată cu canalul și conținutul tău. Depinde și de factori precum vizionările din conturi reale, regiunea spectatorilor și altele.

Și, deoarece implicarea conținutului pe TikTok este dinamică și se schimbă zi de zi, fondurile tale se vor schimba și ele zilnic.

Trebuie să îndepliniți anumite cerințe pentru a vă înscrie în program, inclusiv:

  • Ar trebui să ai 18 ani sau mai mult.
  • Să aibă minimum 10.000 de urmăritori autentici.
  • Obțineți cel puțin 100.000 de vizionări video autentice în ultimele 30 de zile.
  • Cu sediul în SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Spania.
  • Trebuie să postați conținut original care se aliniază cu regulile comunității TikTok.
  • De asemenea, aveți nevoie de un cont Pro pentru a aplica pentru programul Creators Fund.

Puteți aplica pentru program mergând la setările contului dvs., apoi făcând clic pe opțiunea Cont Pro și apoi pe „Fondul pentru creatori TikTok”.

Dacă ați câștigat o plată, aceasta va apărea în Tabloul de bord Fondul creatorilor la aproximativ trei zile după ce s-au acumulat vizionările video.

Și vă puteți transfera fondurile (minimum 10 USD) către PayPal sau Zelle la 30 de zile după încheierea lunii.

De exemplu, Anika, un creator de TikTok cu peste șase milioane de vizualizări și un milion de aprecieri, a reușit să strângă aproximativ 200 de dolari în aproximativ cinci luni.

Fondul pentru creatori TikTok vă poate ajuta să câștigați destui bani pentru a face cadouri asemănătoare cu aplicațiile pentru a face bani – dar cu greu va fi suficient pentru a vă reduce datoria la facultate.

Asta nu înseamnă că nu poți câștiga bani mari prin TikTok. Cu siguranță poți. Puteți colabora cu sponsori, puteți promova mărci, puteți primi cadouri virtuale și multe altele. Acest lucru ne duce la următorul nostru punct.

2. Primiți donații

Una dintre multele modalități de a câștiga bani pe Tiktok este prin a primi donații de la urmăritorii/spectatorii tăi. Funcționează similar cu Twitch, unde fanii tăi donează numerar pentru a-ți aprecia fluxul live.

În calitate de creator, puteți activa cadourile live în timp ce transmiteți în direct pe TikTok, puteți primi premii în timp real și puteți încasa recompensele prin PayPal.

Există totuși o ușoară întorsătură aici.

În loc de numerar, TikTok are mai multe monede în aplicație pe care spectatorii trebuie să le achiziționeze înainte de a le oferi influențelor lor preferați.

Ei pot găsi monedele în fila Setări >> Sold >> Reîncărcare.

Următorul pas este să schimbi aceste monede cu recompense virtuale.

Fiecare recompensă vine într-o mulțime de opțiuni interesante. De asemenea, au valori diferite și necesită o cantitate diferită de monede.

3. Parteneri cu sponsori și mărci

Datorită popularității sale, mărcile și agenții de publicitate sunt dispuși să plătească bani mari creatorilor pentru a-și promova produsele pe TikTok.

Majoritatea mărcilor contactează creatorii prin agenții lor, mai ales dacă creatorul este deja viral pe TikTok.

Dar există o modalitate prin care creatorii pot, de asemenea, să câștige bani direct de la agenți de publicitate – prin TikTok Creator Marketplace.

TikTok este singura rețea socială care oferă un program încorporat pentru creatorii de conținut.

Creator Marketplace este o platformă oficială de colaborare pentru mărci și creatori pe TikTok. Face posibil ca creatorii de conținut inovatori să colaboreze cu mărci pentru campanii plătite.

Creșteți gradul de conștientizare și atrageți clienți pentru marcă, menționându-i sau folosind produsul în videoclipul dvs. Și apoi ești plătit în schimbul postării de conținut sponsorizat.

După ce v-ați alăturat Creator Marketplace, mergeți la setările dvs., faceți clic pe „Instrumente pentru creatori”, apoi pe „TikTok Creator Marketplace”. Acesta este locul unde îți poți gestiona profilul de creator. Asigurați-vă că vă editați profilul și setați rata pentru videoclipurile sponsorizate pentru a fi remarcate de mărci.

Odată ce ai devenit faimos, poți aduna o cantitate semnificativă pentru conținutul tău.

Este dificil de prezis potențialele câștiguri, dar creatorii celebri câștigă între 500 și 20.000 USD per videoclip.

Cu toate acestea, rețineți că TikTok nu vă permite să primiți plăți de la mărci direct pe platforma lor. Trebuie să aranjați direct plățile.

Odată ce ajungi la un anumit nivel, nu este singura platformă în care vei câștiga bani. Unele vedete TikTok deosebit de celebre sunt peste tot pe internet și colaborează și cu mărci pe Instagram.

4. Intermediar între mărci și influenceri

TikTok este una dintre cele mai mari platforme în ascensiune pentru influenceri.   Dar nu toată lumea vrea să fie virală pe internet. Poți să fii timid față de camera sau pur și simplu să te ferești de controlul care face parte din a fi celebru. Dacă ești tu, atunci poți câștiga bani gestionând campanii de influență.

Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a deveni un intermediar între mărci și influenceri. Treaba ta va fi să gestionați relațiile dintre mărci și influenți, la fel ca brokerii sau agenții.

Veți fi responsabil de toate acordurile, activitățile, tranzacțiile, negocierile și plățile. În plus, va trebui să vă asigurați că toată lumea își respectă partea din contract.

Sarcina dvs. este să puteți face față tuturor acestor sarcini fără niciun sughiț. Și, în cele din urmă, puteți beneficia de o taxă de serviciu realizată din oferte de brand pe care le încheiați între creatori și mărci.

Dincolo de asta, puteți să  vă înființați propria agenție TikTok, unde îi poți ajuta și pe creatori să-și modeleze cariera. În calitate de agenție, vă veți gestiona, de asemenea, profilul public și persoana interpreților dvs. și îi veți salva de la orice pas greșit.

citește și...