Cum s-a ales Jean de la Craiova cu numele de scenă. ”Cred că nu am greșit”

23.11.2021, 15:50
Cum s-a ales Jean de la Craiova cu numele de scenă. ”Cred că nu am greșit”
Cum s-a ales Jean de la Craiova cu numele de scenă. ”Cred că nu am greșit”

Jean Dumitrache, cunoscut mai bine sub numele de scenă Jean de la Craiova, a dezvăluit la o emisiune de televiziune cum s-a ales cu numele de scenă. Cântărețul, în vârstă de 50 de ani a explicat cum a ajuns să fie cunoscut de publicul larg ca Jean de la Craiova. ”Cred că nu am greșit”, a declarat artistul.

Jean de la Craiova a fost prezent în platoul emisiunii ”40 de întrebări”, moderată de Denise Rifai la postul de televiziune Kanal D.

Binecunoscutul cântăreț de manele a dezvăluit cum a ajuns să fie cunoscut sub numele Jean de la Craiova.

Cum s-a ales Jean de la Craiova cu numele de scenă. ”Și la Miss Piranda așa m-am trecut Jean de la Craiova și așa mi-a rămas”

Jean de la Craiova s-a născut pe 24 noiembrie 1970, în București. deși numele său de scenă este jean de La Craiova, acesta nu are nicio legătură cu orașul.

“Nu pot să spun că am avut de câștigat, dar cred că am dus numele de Craiova cu mândrie. Întrebarea asta o primesc oriunde merg. Mi-e greu să răspund, dar o să vă spun pentru prima dată. Era 1989, îmi făceam părul cu feonul să plec la o discotecă în Cișmigiu. Afară era o nuntă pe strada unde stăteam la bloc, la cort și cânta Anghel de la Craiova, o voce extraordinară. Venea sunetul direct la urechea mea că aveam geamul deschis și am fugit acolo și am stat toată noaptea și mă uitam la el cum execută. Cînta cu un stil oltenesc si ziceam că e timbrul care mi se potrivește mie. Am început să ascult în casă și să cânt în stilul ăla. Și la Miss Piranda așa m-am trecut Jean de la Craiova și așa mi-a rămas. Cred că am dus cu mândrie numele și oamenii mă iubesc de acolo și cred că nu am greșit”, a explicat Jean de la Craiova, potrivit wowbiz.ro.

Jean de la Craiova a trecut prin multe greutăți înainte de a cunoaște celebritatea: “Sacrificii au fost multe, fără sacrificii nu ajungi unde vrei. Destinul si ambiția, uitându-mă în urma. Dacă vrei să faci o meserie, nu e timp să încerci și una și alta. Dacă asta e ținta ta, acolo trebuie să mergi și trebuie să o faci cu mare profesionalism și dăruire. Nu era vorba de bani, asta îmi place, asta fac. Am cântat în tren în vagoane, făceam 3 lei, 5 lei. Mai vindeam o înghețată, de la Titu la Fusea, era o stație. Am cântat la Berărie la Gambrinus, că trebuia să ai serviciu pe timpul ăla, că dacă nu aveai și cântai te băgau la subsol. Lucram la Timpuri Noi, mergeam la restaurant, dormeam câteva ore și iar plecam la muncă”.

Cum a devenit celebră expresia ”Vă pupă Jean”

 

În anul 2009, binecunoscutul cântăreț Jean de la Craiova a făcut senzație la emisiunea ”Dansez pentru tine”, de la postul de televiziune Pro TV. Acesta a făcut pereche la concurs cu Sandra Neacșu. La emisiunea respectivă, Jean de la Craiova a rămas celebru și datorită expresiei ”Vă pupă Jean”. Coregraful Bursucu explica, într-un interviu, cine a spus prima dată ”Vă pupă Jean”. ”Ștefan Bănică Jr. a spus-o și apoi noi am transformat totul în brand”, dezvăluia Bursucu.

De asemenea, Bursucu a vorbit și despre cum decurgeau antrenamentele cu Jean de la Craiova astfel încât dansurile să iasă perfect. ”Pe Jean de la Craiova l-am bătut la propriu. Îi dădeam la palme peste mâini să stea într-o anumită poziție. Era vânăt pe brațe. Și-l băteam cu bățul peste picioare, pentru că altfel nu se putea”, a mărturisit coregraful.

citește și...