Cum elimini corect coronavirusul de pe haine sau măștile de protecție

07.04.2020, 17:09
Cum elimini corect coronavirusul de pe haine sau măștile de protecție
Cum elimini corect coronavirusul de pe haine sau măștile de protecție foto: pixabay

Coronavirusul ia amploare din ce în ce mai mult, iar oamenii din întreaga lume vor să afle cu orice preț cum să se protejeze împotriva acestuia!

Specialiștii de la Universitatea din Hong Kong au realizat un studiu pe două virusuri înrudite cu Sars-Cov-2. Acesta a arătat că actualul virus din China supraviețuiește mai mult la temperaturi joase și umiditate redusă.

Cum elimini corect coronavirusul de pe haine sau măștile de protecție

În același timp, oamenii de știință au descoperit și la ce temperatură moare, de fapt, virusul, și cum poate fi eliminat corect de pe diferite suprafețe și obiecte.

Potrivit studiilor, coronavirusul rezistă pe suprafețe timp de 7 zile, dacă temperaturile sunt în jur de 20 de grade Celsius. Dacă valorile termice cresc, rezistența lui se reduce la 2 zile. În plus, dacă temperaturile depășesc 56 de grade, COVID-19 moare în maxim 30 de minute.

De asemenea, nu doar temperatura este factorul de care oamenii trebuie să țină cont pentru a se proteja. Coronavirusul poate rezista pe haine timp de câteva zile, motiv pentru care specialiștii recomandă ca măștile de unică folosință să fie fierte sau dezinfectate, în cazul celor din material textil.

În perioada pandemiei de coronavirus, este necesară o atenție sporită și igienei hainelor. Coronavirusul moare în 5 minute, dacă este expus la temperaturi de 70 de grade Celsius.

citește și...