Testarea vaccinului împotriva coronavirusului provoacă un scandal imens! Propunerea șocantă a doi cercetători francezi. ‘Africa nu este un laborator de testare’

05.04.2020, 13:43
Testarea vaccinului împotriva coronavirusului provoacă un scandal imens! Propunerea șocantă a doi cercetători francezi. 'Africa nu este un laborator de testare'
foto: shutterstock

Coronavirus face ravagii în toată lumea! Potrivit ultimelor date, virusul din China a provocat cel puţin 59.456 de decese la nivel mondial, iar numărul de infecții este de peste 1.122.320 de cazuri.

În urmă cu câteva zile, doi cercetători francezi au propus ca prototipul vaccinului împotriva COVID-19 să fie testat prima dată pe locuitorii din Africa, lucru care a stârnit furia tuturor.

Testarea vaccinului împotriva coronavirusului provoacă un scandal imens!

Cei doi medici, Jean-Paul Mira și Camille Locht, au făcut dezvăluiri terifiante la o emisiune televizată din Franța, în direct. Ei au susținut că primele teste pentru COVID-19 trebuie încercate pe populația africană săracă, deoarece acolo nu există măști, nici tratament, nici terapie intensivă.

Astfel, Africa ar putea deveni un laborator uriaș pentru testarea vaccinului contra coronavirus, deoarece continentul nu are resursele necesare pentru a se apăra de COVID-19.

Mai mult de atât, unul dintre medici, Jean-Paul Mira, i-a comparat pe africani cu prostituatele care s-au aflat la baza studiilor anterioare privind SIDA.

‘Putem realiza un vaccin, dar acesta trebuie testat în Africa. Astfel vom afla dacă oprește virusul COVID-19. Am încercat prima dată pe prostituate pentru că sunt extrem de expuse și nu se protejează’, a fost declarația cutremurătoare a acestuia.

Vedetele fotbalului african care au jucat în Europa, inclusiv fostul star al lui Chelsea, Didier Drogba și fostul atacant al Barcelonei, Samuel Eto’o, s-au arătat șocați de remarcile celor doi specialiști.

Este total de neconceput să continuăm. Africa nu este un laborator de testare. Aș dori să denunț acele cuvinte înfricoșătoare, false și, mai ales, profund rasiste’, a declarat Didier Drogba.

Mira este șeful departamentului de terapie intensivă la Spitalul Cochin din Paris, în timp ce Locht este directorul de cercetare la Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetări Medicale.

‘Nu ar trebui să facem acest studiu în Africa, unde nu există măști, nici un tratament, nici o terapie intensivă? Așa cum am făcut în unele studii despre SIDA’, a spus Jean-Paul Mira, la postul de televiziune.

Locht a fost de acord cu declarațiile colegului său, argumentând: ‘Aveți dreptate. Ne gândim, de fapt, la un studiu paralel în Africa, care să îl folosească cu același tip de abordare cu placebos BCG (n.r. vaccinarea împotriva tuberculozei)’. 

Medicii au fost acuzați de rasism: ‘Bine ați venit în Occident, unde albii se cred a fi atât de superiori încât rasismul și debilitatea devin obișnuite’, a replicat fotbalistul Ba, care este din Senegal.

În Africa au fost confirmate 229 de decese și peste 6.700 de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus.

Sursa: businessinsider.com

citește și...