Cum a fost Florin Zamfirescu la un pas de moarte pe platourile de filmare. Ce a pățit actorul: „Ne făcea terci. Muream”

02.09.2022, 09:05
Cum a fost Florin Zamfirescu la un pas de moarte pe platourile de filmare. Ce a pățit actorul: „Ne făcea terci. Muream”
Cum a fost Florin Zamfirescu la un pas de moarte pe platourile de filmare. Ce a pățit actorul: „Ne făcea terci. Muream”

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai apreciați actori din România, iar prestația lui pe scena teatrului a fost una memorabilă. Ajuns la vârsta de 73 de ani, celebrul maestru își aduce aminte cu nostalgie de vremurile când era pe scenă, cu toate că în trecut a fost la un pas de moarte.

Viața unui actor nu este simplă! Florin Zamfirescu a rememorat clipele grele care l-au marcat, în timpul filmărilor la producția „Muntele ascuns”, apărut în 1974. Atunci, actorul a fost la un pas de tragedie, după ce tavanul unei mine s-a prăbușit din senin. Florin Zamfirescu avea doar 25 de ani și juca rolul unui miner.

Florin Zamfirescu era să moară în timpul unor filmări

În timpul filmărilor, bolta unei galerii s-a prăbușit în timp ce întreaga echipă se afla sub pământ. Din fericire, toți au scăpat teferi, iar regizorul a refuzat să mai filmeze o dublă.

„A fost una, la primele mele filme. Interpretam rolul unui miner, jucam eu cu Mălăele. Am intrat în galerie la Voineasa la 2000 de metri sub pământ și am ajuns într-un loc unde ei detonaseră tavanul ca să facă un morman de bolovani, unde trebuia să stăm noi.

Eram niște mineri prinși sub dărâmături. Aveam o scenă în care trebuia să țipăm ‘Ajutor’, și eu, și Mălăele, tăvăliți prin molozul ăla.

Se dă stop și ne întrebă regizorul dacă mai tragem o dublă, dar am zis că nu, operatorul filmase și el tot. Plecăm de acolo și auzim o bufnitură în spate. Ne întoarcem și vedem o lespede de șase metri pătrați, căzută fix pe locul unde am filmat noi. Dacă mai ceream o dublă nu mai eram, ne îngropa de vii. Un artist nu are o viață ușoară”, a declarat Florin Zamfirescu, pentru Fanatik.ro.

S-a retras de pe scenă

Renumitul actor Florin Zamfirescu, în vârstă de 73 de ani, a făcut mărturisiri după retragerea sa din lumina reflectoarelor. Acesta s-a retras de pe scenă pentru a duce o viață liniștită, alături de actuala sa parteneră de viață, la țară.

„E foarte bună viața retras. Am avut posibilitatea să mă retrag, pentru că socotesc că orice meserie are o limită și nu e bine s-o practici până la capăt. Eu nu cred în moartea pe scenă. Nu cred că publicul vine la teatru să te vadă pe tine murind acolo. Eu sunt mai normal, mai om. Nu e ușor să te retragi. În primul rând, ți-e ție greu și în al doilea rând, te întreabă lumea de ce te-ai retras.

M-am retras într-o casă pe care am făcut-o eu, cu soția mea actuală, care e o fată minunată, și mă simt foarte bine. Am revenit la obiceiurile din copilărie. Am o grădinuță cu roșii, câte un pom din fiecare, prun, măr”, a declarat Florin Zamfirescu, potrivit wowbiz.ro.

citește și...