Cum a apărut Alain Delon la înmormântarea colegului său, Jean-Paul Belmondo. ”Nu va mai dura mult până va veni rândul meu”

11.09.2021, 15:13
Cum a apărut Alain Delon la înmormântarea colegului său, Jean-Paul Belmondo. ”Nu va mai dura mult până va veni rândul meu”
Cum a apărut Alain Delon la înmormântarea colegului său, Jean-Paul Belmondo. ”Nu va mai dura mult până va veni rândul meu”

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 85 de ani, a fost prezent la înmormântarea colegului său de breaslă, Jean-Paul Belmondo. În cârje, starul francez a mers să-i aducă un ultim omagiu celui supranumit ”Bebel”. ”Nu va mai dura mult până va veni rândul meu” , a declarat renumitul Alain Delon după dispariția lui Jean-Paul Belmondo.

Alan Delon a fost prezent vineri la înmormântarea colegului său de breaslă, actorul Jean-Paul Belmondo. Sprijnindu-se de o cârjă, Alain Delon s-a aflat vineri la biserica Saint-Germain-des-Prés din centrul Parisului pentru înmormântare, la o zi după ce sicriul actorului a fost depus la Domul Invalizilor.

Alain Delon a rămas în fața bisericii pariziene preț de câteva minute.

Cum a apărut Alain Delon la înmormântarea colegului său, Jean-Paul Belmondo. devastat de dispariția colegului său

După dispariția lui Jean-Paul Belmondo, Alain Delon a făcut o declarație sfâșietoare la postul de radio Europa 1.

„Am făcut istorie pentru cinematografia franceză, el și cu mine, suntem două simboluri ale cinematografiei franceze, nu poți vorbi de unul fără celălalt. Suntem de aceeași vârstă, nu va mai dura mult până va veni rândul meu”, a spus Alain Delon, transmite Hotnews.

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani

Jean-Paul Belmondo, unul dintre cei mai iubiți actori francezi din toate timpurile, a murit  în data de 6 septembrie 2021, la vârsta de 88 de ani, la reședința sa din Paris. Cel alintat „Bebel” a fost una dintre cele mai importante personalități ale Franței. Jean-Paul Belmondo a jucat în mai bine de 80 de filme și a lăsat în urma lui roluri memorabile.

Jean-Paul Belmondo s-a născut la 9 aprilie 1933, la Neuilly-sur-Seine, departamentul de Hauts-de-Seine, Paris, şi a crescut într-o familie de artişti. Primul său mare rol, în 1960, alături de Jean Seberg, îl aduce în atenţia publicului. Vedetă a “Noului Val” al cinematografiei (“Moderato cantabile”, “Pierrot le fou”), apoi, poliţist sau vagabond în filme pentru marele public, actorul a fost un copil răsfăţat al filmului francez. A jucat cu mari actriţe, ca Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Danielle Darrieux, Romy Schneider, Jacqueline Bisset, Raquel Welch, Francoise Dorleac şi a avut relaţii în viaţa reală cu Ursula Andress şi Laura Antonelli.

De asemenea, a jucat alături de mari actori, cum ar fi: Alain Delon, Jean Gabin, David Niven, Omar Sharif şi Gerard Depardieu. A interpretat roluri în care a făcut cascadorii fără să fie dublat. Actorul a primit cele mai importante distincţii ale statului francez – Ordinul Naţional de Merit, în grad de comandor (1994) şi Legiunea de Onoare în grad de comandor (2007). În ianuarie 2011, a primit un premiu special din partea Asociaţiei criticilor de film din Los Angeles (LAFCA), pentru întreaga sa carieră, notează sursa mai sus-menționată.

Jean-Paul Belmondo a suferit, în 2001, un accident vascular cerebral, care și-a pus amprenta asupra stării sale de sănătate. În decembrie 2002, Jean-Paul Belmondo s-a căsătorit cu Natty, partenera sa de viaţă de mai bine de 13 ani. Cei doi au devenit părinţii unei fetiţe Stella (august 2003), fiind al patrulea copil al actorului. În 2008, actorul a divorţat, iar în 2009 a început să se afişeze cu noua sa cucerire, Barbara Gandolfi, fost model belgian, de care s-a despărţit în 2012.

FOTO: Hepta

citește și...