Cum a ajuns Horia Brenciu să facă televiziune. ”Îmi căutam ceva de făcut în care să mă implic mai mult”

19.04.2022, 15:12
Cum a ajuns Horia Brenciu să facă televiziune. ”Îmi căutam ceva de făcut în care să mă implic mai mult”
Cum a ajuns Horia Brenciu să facă televiziune. ”Îmi căutam ceva de făcut în care să mă implic mai mult”

Horia Brenciu, în vârstă de 49 de ani, a povestit cum a început să facă televiziune, în urmă cu foarte mulți ani.  De-a lungul anilor, acesta a fost implicat în diverse proiecte la TV. ”Cred că în anul acela, 1993, îmi căutam ceva de făcut în care să mă implic mai mult”, a declarat binecunoscutul artist.

Horia Brenciu este cântăreț, a prezentat numeroase emisiuni și a fost jurat la diverse show-uri de talente. În plan personal, Horia Brenciu este căsătorit cu producătoarea de televiziune Alice Dumitrescu. Cuplul are patru copii: Toma, care este înfiat, Mina, copilul lor biologic, și Maria și Andreea, acestea din urmă fiind fiicele lui Alice Dumitrescu dintr-o căsnicie anterioară.

Binecunoscutul artist a povestit, pentru revista Viva, despre începuturile sale în televiziune. Avea 21 de ani când a intrat în direct pentru prima oară la emisiunea ”Robingo”.

Cum a ajuns Horia Brenciu să facă televiziune. ”Fratele meu plecase deja la Conservator, în 92, iar eu așteptam… ceva”

”Cred că în anul acela, 1993, îmi căutam ceva de făcut în care să mă implic mai mult. Avusesem deja o primă meserie, cea de curier, și experiența mea de joburi era, sincer, egală cu zero. Brașovul nu era un oraș super activ și cred că asta era singura mea nepotrivire cu orașul meu natal. Eram în anul 2 la TCM și nu eram atras prea tare de orizonturile inginerești. Fratele meu plecase deja la Conservator, în 92, iar eu așteptam… ceva. Și au venit toate în cascadă: în iulie 93, prezența la Costinești, la Galele Studențești, întâmplare urmată de invitația într-o emisiune de televiziune, filmată tot acolo, în urma căreia, în august, a sosit chemarea la București, la preselecția pentru prezentatori și redactori și, în fine, debutul din octombrie, de la Robingo”, a explicat Horia Brenciu pentru sursa mai sus-menționată.

Despre cum a ajuns să aibă și o carieră muzicală, Horia Brenciu a spus: ”În perioada 2003-2004, a început să fiarbă în mine prezumtivul cântăreț… N-aveam nicio agendă de lucru, niciun plan, dar știam că trebuie să apar în fața oamenilor cântând. Simțeam că aș putea să le arăt altceva, alt tip de show… Mi-au trebuit vreo doi-trei ani ca să impun lucrul ăsta. Cei 10 ani, 1993-2003, în care am făcut exclusiv televiziune, își spuneau cuvântul. Oamenii preferau prezentatorul în detrimentul virtualului cântăreț”.

citește și...