Cum a ajuns Dan Negru în televiziune. ”Nu mi-a plăcut la început”

26.09.2021, 15:16
Cum a ajuns Dan Negru în televiziune. ”Nu mi-a plăcut la început”
Cum a ajuns Dan Negru în televiziune. ”Nu mi-a plăcut la început”

Dan Negru, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați prezentatori de televiziune de la noi. Acesta a povestit, într-un interviu, cum a ajuns să facă televiziune. ”Nu mi-a plăcut la început”, a mărturisit Dan Negru, unul dintre cei mai longevivi prezentatori TV din România.

Dan Negru a povestit, pentru click.ro, cum a ajuns să lucreze în televiziune.

Prezentatorul a mărturisit că a trecut de la radio la TV, însă la început nu i-a plăcut.

Cum a ajuns Dan Negru în televiziune. ” Îmi părea mai cu ștaif radioul”

”Prin transefer de la radio. Lucram la radio și pe atunci radioul era în aceeași instituție cu televizunea. Era RadioTelevziunea Română. Nu mi-a plăcut la început. Îmi părea mai cu ștaif radioul. Radio Televiziunea Română era la vremea aia cea mai serioasă instituție media din România. Televiziunile private, alea care existau, păreau niște buticuri la colț de stradă în comparație cu RadioTelevziunea Română. De asta, decăderea de azi e inexplicabilă”, a detaliat Dan Negru.

Acesta a vorbit ș despre ocupațiile sale de dinainte de a ajunge să luc reze în televiziune: ”Am terminat liceul Economic, un liceu greu înainte de ’89 și pentru că nu am intrat din prima la facultate am fost contabil. Apoi, m-am ținut doar de jurnalism, pe care încerc în anii ăștia să-l studiez mai bine printr-un doctorat la care am ajuns în anul trei. E de învățat la orice vârstă. Sunt cel mai vârstnic doctorand și în grupa mea sunt doar puști de 20 de ani. Colegii mei, doctoranzi, nici nu erau născuți când eu eram veteran deja în revelioane”.

Ce colecționează Dan Negru

Dan Negru a dezvăluit, în cadrul aceluiași interviu, că obuișnuiește să colecționeze obiecte din decorurile pe care le-a avut la emisiunile sale la TV.

”Colecționez obiecte din decorurile mele de tv. Am globul pe care-l învârtea Mama Natură, am un acvariu din Academia Vedetelor… Din fiecare decor de tv am luat câte ceva și am podul ticsit cu astfel de amintiri. Am “furat” din TVR o diplomă a unui câștigător de Eurovision, concurs pe care l-am prezentat de câteva ori, ba chiar am furat și oglinda autoturismului care s-a dat premiu la festivalul Mamaia, pe care, de asemenea, l-am prezentat. L-am prezentat și pe Marcel Pavel când a debutat la Mamaia, când a câștigat premiul cu “Frumoasa mea”, și am acasă cravata pe care a purta-o când s-a lansat. Sunt în pod toate, mă gândeam să le arăt într-o zi”, a spus el.

Dan Negru este căsătorit și are doi copii

Dan Negru este căsătorit de foarte mulți ani cu Codruța, care este medic stomatolog. Cuplul are doi copii, Dara și Bogdan. Prezentatorul a făcut declarații despre partenera sa de viață într-un interviu.  Dan Negru a dezvăluit că a cunoscut-o pe soția sa pe vemea când aceasta era studentă. ”Ne-am cunoscut acasă, în Timişoara, ea era studentă şi cererea în căsătorie a venit firesc, fără gondole în Veneția”, a spus el.

Dan Negru a vorbit și despre nunta lor. ”Am fost mereu zgârcit cu astfel de detalii. A fost o nuntă extrem de discretă. Am luat în calcul şi o variantă extinsă, dar când am vrut să facem o listă a invitaților au ieşit nişte sute, aşa că ne-am întors la varianta inițială, noi şi familia”, a completat prezentatorul de televiziune.

citește și...