Cu ce se ocupă Constantin Enceanu în pandemie. ”Am făcut circa 150 de litri de ţuică”

06.11.2021, 13:54
Cu ce se ocupă Constantin Enceanu în pandemie. ”Am făcut circa 150 de litri de ţuică”
Cu ce se ocupă Constantin Enceanu în pandemie. ”Am făcut circa 150 de litri de ţuică”

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu, în vârstă de 57 de ani, a povestit ce activitate a avut în pandemie. Artistul de folclor s-a ocupat de gospodăria sa, printre altele. ”Am făcut circa 150 de litri de ţuică”, a explicat cântărețul Constantin Enceanu în cadrul unui interviu pe care l-a acordat recent.

De când a venit pandemia, Constantin Enceanu a avut și alte activități pe lângă muzică.

Acesta s-a ocupat de gospodărie și și-a preparat singur țuica. A făcut 150 de litri de băutură, deși a mărturisit că nu consumă mai mult de doi litri de țuică pe an.

Cu ce se ocupă Constantin Enceanu în pandemie. ”Mulţi au fost surprinşi să vadă că eu am făcut ţuica sau că sap în grădină”

„Am făcut circa 150 de litri de ţuică. Este al doilea an când o prepar eu. Nu o vând, am oameni la muncă şi mai împart din ea. Nu scot la vânzare în localul meu ţuica de casă. Mai am şi din anul 2009, când am făcut pentru nunta fetei mele, Cătălina. Nu m-a lăsat să servesc la masă şi din 110 litri mai am 40 de litri. Dacă ar fi după mine, ea ar sta în beci… Într-un an, nu cred că beau mai mult de doi litri de ţuică de prune, în total”, a explicat Constantin Enceanu pentru click.ro.

”Anul acesta am făcut-o eu, şi nu doamna care se ocupa de obicei, întrucât a păţit un accident la mână, iar eu am avut mai mult timp de treburile casnice, de când a venit pandemia. Sâmbătă a fost o zi frumoasă şi am stat cu familia şi nepoţii. Le-am scos porumb de la ladă şi l-am pus la copt… Cu activităţile acestea te detaşezi de tot. Mulţi au fost surprinşi să vadă că eu am făcut ţuica sau că sap în grădină. Eu am crescut cu aşa ceva. Dădeam târcoale cazanului când se făcea acasă. E ceva normal să faci un cazan de ţuică la ţară. Poate unor colegi nu le face plăcere sau nici nu ştiu să sape în grădină… dar eu nu am treabă”, a mai spus cântărețul de muzică populară.

Constantin Enceanu e căsătorit de 35 de ani

Constantin Enceanu și soția lui, Angela, au aniversat anul trecut 35 de ani de când au spus “Da” în fața ofițerului de stare civilă. Constantin și Angela Enceanu s-au căsătorit în noiembrie 1985. Cei doi au împreună o fiică, pe Cătălina, care este căsătorită și are doi copii. Cântărețul de muzică populară a vorbit, într-un interviu, despre relația cu partenera sa de viață. Constantin Enceanu a mărturisit că și în mariajul său au existat discuții, însă niciodată nu s-a gândit să se despartă de partenera sa de viață.

“Tinerii în ziua de astăzi nu mai au răbdare. Nu am spus niciodată „gata” în mariaj. Ne-am certat, ca orice om. Dar niciodată nu i-am spus soţiei mele că am terminat-o. Dacă aş fi zis-o înseamnă că m-aş fi gândit, dar nu am făcut-o niciodată. Lucrurile astea grave nu trebuie spuse decât atunci când simţi că ruptura va exista sigur. Sunt drăgăstos cu persoanele de lângă mine, aşa am fost dintotdeauna. Pe mine căsnicia m-a ajutat să mă maturizez, dar nu m-a schimbat dramatic. Eu cu soţia mea ne pupăm pe obraz de fiecare dată când plecăm din casă. Când ne întâlnim ne pupăm. Asta este o apropiere şi face relaţia şi mai strânsă. Spunem din suflet „te iubesc”. Când spun asta, nu o spun gratuit. Sunt prea sincer”, a explicat interpretul de folclor.

Artistul a povestit și cum a cunoscut-o pe partenera sa de viață: ”Pe soţia mea am cunoscut-o pe vremea când lucram la Întreprinderea de Transformatoare şi Motoare Electrice Filiaşi. Eu eram la staţia de radio amplificare, unde se punea muzică şi angajaţii dădeau dedicaţii pentru colegi. Ea lucra la Oficiul de Calcul şi venea să dea dedicaţii pentru colege. Uşor-uşor ne-am cunoscut, ne-am apropiat, am considerat că există ceva care ne atrage”.

citește și...