Cristiano Ronaldo va câștiga cu peste 1 milion de lire sterline mai mult la Manchester United, după ce guvernul a redus taxele

28.09.2022, 16:51

Vedeta lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, va încasa mai mult de 1 milion de lire sterline în plus la Manchester United datorită reducerii de către guvernul britanic a tranșei superioare de impozitare. “Voi apăra întotdeauna salariile fotbaliștilor. Trăim într-un mediu bazat pe piață”, a declarat Maguire.

Se știe că Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, încasează deja suma uluitoare de 510.000 de lire  sterline pe săptămână pe Old Trafford, după ce a semnat un contract inițial de doi ani cu Diavolii Roșii în vara anului trecut. Cu toate acestea, câștigătorul de cinci ori al Balonului de Aur este acum pregătit să vadă o creștere dramatică a soldului său bancar datorită anunțului lui Kwasi Kwarteng.

Vineri (23 septembrie), proaspătul cancelar a eliminat rata suplimentară de impozitare pentru cei care câștigă peste 150.000 de lire sterline pe an, ceea ce înseamnă că nivelul maxim de impozitare în Regatul Unit este acum de 40% – ceea ce se aplică în cazul lui Cristiano Ronaldo, al cărui salariu va crește cu aproximativ 1,3 milioane de lire sterline în decursul a 12 luni, ceea ce reprezintă o sumă mare de bani, potrivit dailystar.co.uk.

“Voi apăra întotdeauna salariile fotbaliștilor”

Kwarteng a anunțat, de asemenea, că rata de bază a impozitului pe venit va fi redusă de la 20% la 19% în aprilie, revenind totodată asupra creșterii planificate de 1,25% a asigurării naționale.

Kieran Maguire, expert în finanțe în fotbal, a explicat că, în urma modificărilor aduse de guvern la impozitare, venitul net al lui Ronaldo va crește cu 1,3 milioane de lire sterline, echivalentul finanțării a 26 de asistente medicale de categoria 8 în Marea Britanie.

“Cristiano Ronaldo va câștiga cu peste 1 milion de lire sterline mai mult”

“Problema fiscală în sine nu este semnificativă, dar ceea ce se va întâmpla este indiciul: va exista o creștere semnificativă în ceea ce privește salariul net și trebuie să te întrebi ce se va întâmpla în această situație? Va avea un impact pozitiv asupra economiei?

Ronaldo primește 1,3 milioane de lire sterline în plus, pe care le va economisi, deoarece are deja un salariu net uriaș, în timp ce s-ar putea spune că dacă le dai celor 1.000 de angajați cu jumătate de normă de la Manchester United câte 1.300 de lire sterline în plus, aceștia îi vor cheltui. Aceasta este natura distribuției veniturilor, oamenii mai săraci cheltuiesc pentru că nu își permit să economisească.”, a declarat Maguire.

citește și...