Cristiano Ronaldo și decizia drastică pe care s-a gândit să o ia din cauza … Leo Messi!

09.11.2022, 17:41

În 2019 s-a gândit să renunțe la fotbal dacă argentinianul ar fi câștigat Balonul de Aur Cristiano Ronaldo ar putea fi deja un fost jucător. Iar portughezul s-a gândit să ia o decizie drastică: să renunțe la fotbal. Vinovatul? Leo Messi, marele rival al portughezului. “Am schimbat clubul, campionatul, cultura fotbalistică, mi-am asumat un risc și acest risc a fost cel care, sunt sigur, m-a făcut să nu câștig Balonul de Aur în 2018”

Acest lucru a fost dezvăluit de Thierry Marchand, jurnalist de la L’Équipe, care a precizat că totul merge până în 2019, cu Ballon d’Or între timp. El a fost însărcinat cu scrierea unei biografii a lui Cristiano Ronaldo, care este publicată astăzi.

În acel an, jucătorul portughez a terminat primul sezon la Juventus și s-a întâlnit cu jurnalistul, căruia i-a povestit această anecdotă: “Este ușor să rămâi în bula ta atunci când ai succes. Mi-am asumat un risc venind la Torino. Am schimbat clubul, campionatul, cultura fotbalistică, mi-am asumat un risc și acest risc a fost cel care, sunt sigur, m-a făcut să nu câștig Balonul de Aur în 2018. Dacă Messi câștigă Balonul de Aur anul acesta, mă las de fotbal”, a mărturisit CR7, transmite marca.com.

“Mă văd jucând pe Parc des Princes, în fața a 50.000 de emigranți portughezi”

Cu toate acestea, deși nu a câștigat premiul în acel an, nici Messi nu l-a câștigat, deoarece jucătorul care l-a câștigat a fost fostul său coechipier Luka Modric. Prin urmare, el nu a luat această decizie, deoarece Balonul de Aur i-a revenit în cele din urmă croatului.

El a vorbit și despre posibilitatea pe care o avea de a semna cu PSG, căreia nu i-a închis ușa în niciun moment: “Știu că ușa este deschisă. Mă văd jucând pe Parc des Princes, în fața a 50.000 de emigranți portughezi. Ar fi fantastic”.

Cele mai multe premii Ballon d’Or: Messi sau Ronaldo

Jucătorul cu cele mai multe trofee Ballon d’Or din toate timpurile este Lionel Messi, care le-a câștigat de șapte ori. În spatele său se află rivalul de lungă durată al lui Messi, Cristiano Ronaldo, cu cinci premii Ballon d’Or.

Împreună, cei doi au câștigat un număr uimitor de 12 premii Ballon d’Or, dintre care 10 la rând din 2008 până în 2017. În acest interval de 10 ani, cei doi au ocupat primele două locuri în vot în nouă rânduri.

Cu toate acestea, Ronaldo a avut mai multe clasări pe locul al doilea, regăsindu-se pe locul al doilea la șase ediții, în timp ce Messi a terminat pe locul al doilea în cinci ocazii. Dintre cele 11 clasări combinate pe locul al doilea, șapte au fost obținute pe locul al doilea, unul după celălalt. Toate cele cinci clasări pe locul al doilea ale lui Messi au venit în urma lui Ronaldo.

Messi și Ronaldo se află în mod clar într-o stratosferă proprie. Doar 10 jucători din toate timpurile au obținut mai multe premii Ballon d’Or, în timp ce doar cinci persoane au câștigat trei sau mai multe. Nimeni, în afară de Messi sau Ronaldo, nu a câștigat mai mult de trei.

citește și...