Cristiano Ronaldo obține cea mai slabă clasare la Balonul de Aur. “Cel mai bun pe tot parcursul sezonului trecut”

18.10.2022, 13:43

Superstarul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a primit cea mai slabă clasare de până acum la ediția din acest an a Balonului de Aur, clasându-se pe locul 20 – în timp ce clasarea sa este chiar în urma unuia dintre coechipierii săi de club. Portughezul a fost cel mai bun marcator al lui United, cu 24 de goluri în 38 de meciuri.

Atacantul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a primit cea mai slabă clasare din istorie la ediția din acest an a Balonului de Aur – fiind chiar în urma unuia dintre colegii săi de echipă.

Superstarul, care a fost nominalizat printre alți 29 de jucători de pe lista scurtă, a ajuns pe locul 20 – în timp ce mijlocașul Diavolilor Roșii, Casemiro, a primit locul 17 în cadrul ceremoniei, potrivit dailystar.co.uk.

Portughezul a marcat 24 de goluri în 38 de meciuri

Ronaldo mai obținuse locul 20 și în 2005, în timpul junioratului său la United, la egalitate cu Jamie Carragher de la Liverpool. Deși rezultatul din acest an vine după un sezon în care a fost cel mai bun marcator al lui United, cu 24 de goluri în 38 de meciuri.

Internaționalul portughez a câștigat în total cinci Baloane de Aur – al doilea cel mai mare număr, dar tot în urma lui Lionel Messi, care a obținut un record de șapte titluri. Ronaldo, care a marcat recent cel de-al 700-lea gol din cariera sa la club, a câștigat distincția în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

“Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun pe tot parcursul sezonului trecut”

Colegul de echipă de la United, Casemiro, care s-a îndreptat spre Old Trafford de la Real Madrid în această vară, a jucat cu mulți câștigători ai Balonului de Aur. Pe lângă Ronaldo, mijlocașul brazilian a jucat alături de Luka Modric la Los Blancos.

În 2018, când croatul a câștigat premiul, Casemiro a vorbit despre faptul că Ronaldo ar fi trebuit să câștige – spunând că Modric, care a câștigat Balonul de Aur la Cupa Mondială după ce a condus Croația, nu ar fi trebuit să câștige în acel an…

Casemiro a spus: “Nu am fost niciodată la fel de bun: “Anul lui Luka a fost spectaculos – dar, în opinia mea, i l-aș da lui Cristiano Ronaldo, pentru că a fost cel mai bun pe tot parcursul sezonului trecut.”

În același an, Ronaldo a condus Madridul spre al treilea trofeu consecutiv al Ligii Campionilor, înainte de a pleca la Juventus.

Câștigătorul de anul trecut, Messi, nu a intrat pe lista scurtă în acest an. Atacantul lui PSG a ratat lista celor 30 de candidați pentru ceea ce a fost o campanie slabă pentru campionii din Ligue 1.

citește și...