Ludovic Orban, despre evoluția pandemiei de coronavirus: ”Am emoții”

02.06.2020, 09:24
Ludovic Orban, despre evoluția pandemiei de coronavirus: ”Am emoții”
Ludovic Orban, despre evoluția pandemiei de coronavirus: ”Am emoții”

Premierul României, Ludovic Orban, a mărturisit că are emoții în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus din România după măsurile de relaxare.

Ludovic Orban a afirmat că are emoții prvind evoluțuia pandemiei de coronavirus din cauză că unele reguli ar putea să nu fie respectate.

„După 15 zile (n. red. – de la finalul stării de urgență), lucrurile par să fie în regulă, măsurile de relaxare nu au dus la o creștere a numărului de îmbolnăviri. Acum, în schimb, vă spun că am emoții. Vă spun de ce, vă dau câteva exemple: De ce am introdus obligativitatea măsurării temperaturii? Mai mult ca să îi ajutăm pe oameni. Pentru că un om nu e întotdeauna foarte preocupat, nu își măsoară mereu temperatura, nu e atent la simptome, dacă se duce într-un spațiu, când se duce la serviciu sau când se duce la supermarket și i se măsoară temperatura”, a declarat premierul României, citat de Digi24.

Șeful Guvernului a vorbit și despre faptul că patronii teraselor trebuie să înregistreze datele clienților care fac rezervare.

”O altă chestiune, de ce trebuie să înregistreze patronii teraselor datele celor care fac rezervarea? Păi lucrul ăsta se întâmpla și înainte. Deodată lumea a uitat că înainte dacă cineva făcea o rezervare… Vă spun care a fost rațiunea acestei măsuri – a fost foarte simplă. Din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a mai spus Ludovic Orban.

”Trebuie respectate regulile pe care le-am stabilit”

”Emoțiile sunt legate de respectarea regulilor, de punerea în practică a acestor chestiuni care sunt importante. Și la un concert, de exemplu, la un concert în aer liber trebuie respectate regulile pe care le-am stabilit, de distanță fizică, de protecție sanitară, purtarea măștii la concert”, a mai declarat premierul României, Ludovic Orban.

citește și...