Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus. Ministrul Sănătății a explicat de câte ori a fost testat

07.06.2020, 09:02
Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus. Ministrul Sănătății a explicat de câte ori a fost testat
Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus. Ministrul Sănătății a explicat de câte ori a fost testat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum a reușit să nu se infecteze cu COVID-19 în această perioadă, deși a efectuat numeroase vizite în spitalele din țară.

Nelu Tătaru a explicat că a fost testat pentru coronavirus în numeroase rânduri.

„Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze ca o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.r.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

„Am și uitat numărul, am fost testat de mai multe ori”, a adăugat ministrul Sănătății.

Ce măsuri de precauție și-a luat

Nelu Tătaru a explicat și ce măsuri de precauție și-a luat în toată această perioadă.

„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a afirmat acesta.

„Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a adăugat ministrul Sănătății.

citește și...