Cornel Dinu: ”Nu că mă speria boala, dar eu, de felul meu, nu prea suport măștile, am fost toată viața un om fără mască”

08.07.2020, 12:58
Cornel Dinu: ”Nu că mă speria boala, dar eu, de felul meu, nu prea suport măștile, am fost toată viața un om fără mască”
Cornel Dinu: ”Nu că mă speria boala, dar eu, de felul meu, nu prea suport măștile, am fost toată viața un om fără mască”

Cornel Dinu, în vârstă de 71 de ani, a făcut măturisiri despre peioada în care a stat în izolare din cauza pandemiei de coronavirus din țara noastră.

Fostul antrenor de la Dinamo a mărturisit că, pe durata izolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, a ieșit doar de două ori din casă. Acesta a mărtuisit, într-un interviu pentru Formula AS, că izolarea i-a prins bine și că s-a apucat să scrie o nouă carte.

”La început am privit totul cu mare atenție, pentru că era ceva ce nu se mai văzuse, cu toate că eu am o oarecare experiență de viață… Mai gravă decât pandemia mi se pare, însă, pandalia asta de la televizor, unde apar, toată ziua, fel și fel de specialiști-nespecialiști…

În rest, de ieșit din casă, pe timpul izolării, n-am ieșit decât de vreo două ori, la farmacie. Nu că mă speria boala, dar eu, de felul meu, nu prea suport măștile, am fost toată viața un om fără mască. Paradoxal, izolarea asta mi-a prins bine, pentru că m-a țintuit în fața mesei de scris, și uite așa, m-am apu­cat să lucrez la o nouă carte.

Am redes­coperit, încă o dată, efectul te­ra­peutic al scri­sului. Scriam cât era noaptea de lungă și adormeam abia în zori. Mi-am cam dat peste cap fusul orar, dar am scris deja jumătate de carte, o mulțime de amintiri care vin în con­tinuarea precedentei mele cărți”, a spus acesta.

”Familia este marea mea împăcare”

Cornel Dinu locuiește cu fiul său și cu soția acestuia. Fostul antrenor este topit după nepoțica lui, care are șapte ani, care îi imită gesturile și felul de a vorbi.

”În ciuda unor lovituri pe care le-am mai pri­mit, pentru că sunt prea bun și prea sincer, satis­fac­ția mea nemaipomenită din ultima perioadă e că sunt înconjurat de prieteni adevărați. Mi-a fost dor să mă revăd cu ei, față în față, nu pe Internet sau Facebook, pe care le consider niște nenorociri. Dincolo de prieteni, marea mea bucurie din ultima vreme este familia. Familia este marea mea împă­care.

Locuiesc cu fiul meu și cu soția lui, am o nepoțică teribilă, de o perspicacitate care mă și sperie, la nici 7 ani. E o pic­toriță extraordinară, sunt topit după tablourile ei! E tot timpul după mine, nebunul de fiu-meu o îmbracă exact cum mă îm­brac eu, cu cămașă și cravată, iar ea pune la cale scenete în care îmi imită gesturile și felul de a vorbi, într-un mod incredibil. E o atmo­sferă teribilă în casă, râdem cu toții de ne prăpădim! Ce-ți poți dori mai mult?!”, a mai spus C ornel Dinu pentru sursa citată.

citește și...