Coreea de Nord lansează un avertisment înfricoșător către lume după ce a confirmat un test de rachetă balistică

27.11.2022, 16:16

Kim Jong-un a declarat că obiectivul final al Coreei de Nord este “să dețină cea mai puternică forță strategică din lume”, după ce a lansat o rachetă despre care se crede că este suficient de puternică pentru a ajunge în SUA. “Este un eveniment istoric care și-a declarat în mod solemn voința fermă și a demonstrat lumii întregi spiritul Coreei socialiste, care are puterea absolută de a pune capăt tiraniei imperialiste pe pământ, și un eveniment special care va străluci în istoria națiunii timp de 5.000 de ani.”

Coreea de Nord a lansat un avertisment înfricoșător către superputerile lumii, după ce a testat cu succes lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale.

Statul secret a descris acest eveniment ca fiind unul “istoric” și a promovat ulterior oamenii de știință și zeci de ofițeri militari implicați în proiectul Hwasong-17, potrivit dailystar.co.uk.

Cea mai puternică forță strategică din lume

Promițând să contracareze ceea ce el a descris ca fiind ‘amenințările nucleare ale SUA’, liderul Kim Jong-un a declarat că ‘obiectivul final al țării sale este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume’.

În ordinul său, Kim a declarat că țara își construiește o forță nucleară pentru a proteja demnitatea și suveranitatea statului, adăugând că oamenii săi de știință au făcut ‘un minunat salt înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice’.

Puterea absolută de a pune capăt tiraniei imperialiste

Kim a țintit în special inamicul său, Statele Unite, afirmând că racheta oferă ‘puterea de a pune capăt tiraniei imperialiste pe pământ’.

O declarație de la Pyongyang a spus: “Testul de lansare a noii rachete balistice intercontinentale “Hwaseongpo-17”, care a fost efectuat ca și cum lumea ar fi fost mândră de demnitatea și suveranitatea marelui nostru stat, a fost primul efort al Partidului Muncitorilor din Coreea și al guvernului Republicii Coreea, care se confruntă nuclear cu nuclear și cu confruntarea frontală.

“Este un eveniment istoric care și-a declarat în mod solemn voința fermă și a demonstrat lumii întregi spiritul Coreei socialiste, care are puterea absolută de a pune capăt tiraniei imperialiste pe pământ, și un eveniment special care va străluci în istoria națiunii timp de 5.000 de ani.”

Acesta a continuat: “Prezidiul Adunării Populare Supreme a Republicii Populare Democrate Coreene a lansat noua rachetă balistică intercontinentală, care a demonstrat clar în fața lumii că este o putere nucleară de facto care poate face față hegemoniei nucleare a imperialiștilor americani și a făcut ca lumea să vadă puterea celui mai puternic posesor de rachete balistice intercontinentale.”

 

citește și...